TV

Tres sèries per aprofitar la teva subscripció a HBO després de GOT

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

S'ha acabat Joc de Trons. No és nou, fa unes setmanes. Però, fins ara, el xoc no t'havia deixat temps per pensar què fer-ne de la teva subscripció a la plataforma HBO. EL TEMPS t'hem preparat una tria de tres sèries de gran qualitat per a que li puguis treure fins l'última gota de partit.

1. Killing Eve

 


Creadora: Phoebe Waller-Bridge
Repartiment: Jodie Comer, Sandra Oh
Temporades: 2


És una delícia mirar com Killing Eve desafia les convencions sobre com la dona ha de ser representada en una sèrie de televisió. És una delícia perquè ho fa amb un somriure juganer als llavis, perfectament conscient d’estar capgirant el que se suposa que han de ser les protagonistes d’una sèrie i al mateix temps fent-ho com una entremaliadura. Podríem dir que l’esperit de la sèrie es resumeix, en essència, en el personatge de la Villanelle: una assassina que sovint és com una nena petita jugant a fer malifetes.

Per saber-ne més, pots acabar de llegir aquesta ressenya de Toni de la Torre.

2.  Chernobyl


Creador: Craig Mazin
Repartiment: Jared Harris, Emily WatsonStellan Skarsgard
Minisèrie: 5 episodis


No és una experiència agradable la que proposa la minisèrie Chernobyl, que s’ha estrenat a HBO amb la intenció de transportar-nos a la nit del 25 d’abril de 1986 per viure en primera persona el desastre nuclear més gran de la història. Ho fa des de dins, seguint els treballadors de la planta situada prop de Prípiat, que intenten entendre què està passant, i des de fora, centrant l’atenció en els familiars dels treballadors, els equips de rescat i els membres de la comissió d’investigació, ocupats a trobar un cap de turc.

Per saber-ne més, pots acabar de llegir aquesta ressenya de Toni de la Torre.

3. Gentleman Jack


Creadora: Sally Wainwright
Repartiment: Suranne Jones, Sophie RundleGemma Whelan
Temporades: 1


La història de l’Anne Lister podria haver estat una història furtiva. Com la de tantes dones lesbianes que van viure al s. XIX. Però el que la va fer diferent, i el principal motiu que la fa interessant com a personatge, és que va decidir no amagar-se. Va decidir anar de cara. Tant com era possible en la societat britànica de l’època. Sobre com ho va fer i es va convertir així en la que és considerada la primera “lesbiana moderna” (entenent aquest concepte com el d’una dona que té un estil de vida conseqüent amb la seva sexualitat) tracta la sèrie Gentleman Jack, que s’acaba d’estrenar a casa nostra a través de l’HBO, que l’ha produït conjuntament amb la BBC.

 Per saber-ne més, pots acabar de llegir aquesta ressenya de Toni de la Torre.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.