Camí del Referèndum

Mapa interactiu i infografia detallada per cossos d'actuacions policials per l'1-O

De cara a l'1 d'octubre, són moltes les accions policials adreçades a aturar el referèndum. Amb aquest mapa, assenyalem els punts calents del Principat, et mostrem quants agents i de quins cossos han intervingut fins ara i expliquem els casos que s'estan donant. Amb el hàstag #policia1OET, els usuaris de Twitter podran alertar si s'han assabentat d'alguna acció d'aquesta mena.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El ritme i la velocitat amb què els diferents operadors de la judicatura espanyola s’estan movent aquests dies provoca vertigen. I en el moment de començar a escriure aquestes línies, una ordre judicial ja ha autoritzat l’entrada de la Guàrdia Civil a la impremta de Constantí (Tarragonès) on un jutge suposa que s'imprimiran les butlletes per al referèndum convocat el proper 1 d’octubre. En paral·lel, imatges d’agents de la benemèrita amb armes llargues prenent posicions als carrers adjacents a les comissaries del cos de diverses localitats catalanes disparaven les alarmes. Passat els dies, les intervencions es compten per dotzenes.

El cert és que els veïns de les localitats de Calella i Pineda de Mar, a l’Alt Maresme, ja estan prou avesats a la presència massiva d’agents de les forces de seguretat espanyoles. Els membres el Cos Nacional de Policia (CNP) de l’Estat es concentren, sobretot, en diversos hotels de la zona de les Palmeres calellenca. Allotjaments com els complexos hotelers de l’Olympic, l’Amaika o el Volga s’omplen d’efectius del cos espanyol durant tot l’any. Són els mateixos agents que estan destinats al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona i als edificis i delegacions de l’administració central. Un veí de la localitat recorda a EL TEMPS diferents polèmiques amb ells al llarg dels anys. Assegura que, de vegades, han penjat banderes espanyoles i amb la creu de Borgonya als balcons, o que hi ha hagut brega diversos cops quan han sortit als bars de la zona amb l’uniforme.

Ara per ara el volum d'agents és tan gran que els tenen allotjats en creuers. Les properes hores s'espera que el desplegament creixi.

Els propers dies actualitzarem el següent mapa amb les intervencions de la policia espanyola arreu del Principat. Qualsevol aportació a Twitter amb l’etiqueta #policia1OET serà benvinguda.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.