Ençà i enllà

Masclisme uniformat

L’assetjament sexual i laboral que va patir l’excapitana Zaida Cantera va trencar el silenci respecte de les agressions masclistes a l’exèrcit. Aquesta violència, però, encara resta impune per l’alt percentatge de denúncies rebutjades i per la mateixa existència de la justícia militar. Uns tribunals castrenses que s’han convertit en un instrument per emmordassar uns soldats sense dret a sindicar-se, tal com critiquen els militars consultats per aquest setmanari.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Era un dia assenyalat per a l’exèrcit de l’aire. Se celebrava la patrona d’aquesta branca de les forces armades. I a la població malaguenya d’Antequera uns soldats van decidir prendre unes cerveses. Aquella jornada festiva va acabar amb una denúncia per violació grupal d’una militar. Drogada amb barbitúrics, era la segona vegada que patia una agressió sexual. Tot i identificar dos suposats agressors, no van produir-se arrestos. Tampoc detencions ni cap imputació.

Una situació que contrasta amb l’arrest durant un mes d’una caporala que va denunciar ser víctima d’assetjament sexual. Amb el fiscal i un jutge del Tribunal Suprem estimant ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi