Iniciativa solidària

Que els presoners polítics catalans reben el nostre caliu

Des de la setmana passada, la revista EL TEMPS està enviant els seus exemplars als presoners polítics catalans.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Fa ara un mes, els primers presoners polítics catalans ingressaven a Soto del Real després d'un interrogatori accelerat amb pretensions evident. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart no van ser els únics. Perquè el darrer 2 de novembre, també ingressaren en presó els vuit consellers que es van presentar a declarar a l'Audiència espanyola. La situació es podria agreujar si el divendres dia 17, després de declarar, el jutge belga decideix extradir el president Carles Puigdemont i els altres quatre consellers que s'han mantingut a Brussel·les.

Mentrestant, la major part del poble català continua reconeixent com a legítims els consellers empresonats. Només l'aparell estatal, mitjançant la policia i els jutges, els ha pogut apartar dels despatxos als quals van accedir democràticament. Alhora, els vicepresidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, estan suplint perfectament els empresonats, mantenint viva la flama de la mobilització, tal com es va demostrar el darrer dissabte.

Els presoners, però, no només necessiten ser reconeguts. També necessiten el caliu de la societat que els reconeix. I en aquest sentit, tots poden fer la seua aportació perquè senten aquest suport. Per això, el setmanari EL TEMPS, el degà en política i cultura dels que encara es publiquen en català, està enviant des de la setmana passada els exemplars que publica als mòduls de Soto del Real, Alcalá-Meco i Estremera, on romanen encarcerats els dirigents polítics i els activistes catalans. Una iniciativa que també va anunciar prèviament la Revista de Catalunya.

Des d'EL TEMPS, convidem a la resta de mitjans a sumar-se a aquesta acció perquè els presoners siguen conscients que estem amb ells, al seu costat. I desitgem que tant de bo puguem enviar-los prompte els exemplars a les seues cases. Perquè els volem entre nosaltres tan aviat com siga possible.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.