Una televisió en procés

L'equip d'Empar Marco, el més puntuat en la segona fase de selecció d'Àpunt

A l'espera que el procés de selecció de personal de la nova RTVV puga ser paralitzat per la impugnació de la Unió de Periodistes, aquest dilluns s'han publicat les puntuacions de la segona fase, corresponents a la valoració de la memòria. Albert Vicent, Elena Vilanova, Esperança Camps, Ernest Sorrentino i Anna Peña, tots cinc actualment integrants del nucli d'Empar Marco, directora d'Apunt, han aconseguit encapçalar les diferents llistes a dirigir una determinada àrea de la futura radiotelevisió. Amb tot, encara queden dues fases per finalitzar el procés: la revisió de la comissió de valoració que d'avaluar els mèrits i l'entrevista.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Empar Marco, directora de la nova RTVV, vol evitar que el rellotge i el calendari li guanyen la partida. Amb el fantasma de la manca de temps per engegar la radiotelevisió apareguen per les instal·lacions de Burjassot, Marco va posar en marxa tots els processos per tal de renovar els equips tecnològics i realitzar les obres d'adequació de la redacció integrada com més aviat millor. Al seu torn, però, també ha iniciat contactes amb les productores per tal d'anar enllestint tota la producció.

Paral·lelament a aquestes dues qüestions bàsiques per posar en marxa la nova radiotelevisió pública valenciana, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) segueix amb el procés de selecció de personal. I tot, quan la Unió de Periodistes ha anunciat aquest dilluns que impugnaran la borsa del treball, ja que els criteris que beneficiaven els ex-treballadors no han estat modificats per part del Consell Rector.

Mentre la qüestió laboral es dirimeix als tribunals, aquest dilluns s'han fet públiques les puntuacions de la segona fase per contractar el personal directiu. Després dels resultats de l'autobaremació, i a falta de la revisió d'aquestes notes per part de la comissió de valoració i de realitzar l'entrevista personal, en la fase d'avaluació de la memòria els integrants de l'equip de Marco que s'ha presentat han encapçalat els resultats en les seues respectives àrees.

Anna Peña, integrant de la comissió encarregada de redactar el llibre d'estil de la futura radiotelevisió, ha aconseguit la màxima puntuació per convertir-se en la gestora de continguts de la web i de les xarxes socials. En aquesta fase, Peña ha tret 34 punts dels 35 possibles. En la primera fase va obtenir 47 punts en l'apartat d'avaluació dels mèrits. Paula Meseguer, que fou alt càrrec durant l'etapa d'Albert Fabra al capdavant del Consell i ex-assessora del president de la Diputació d'Alacant, el popular César Sánchez, va obtenir la millor nota en l'autobaremació. Ara, per contra, s'ha quedat fora del procés en obtenir només 19 punts (cal treure 20 per passar a la següent fase). 

Albert Vicent, ex-redactor d'EL TEMPS i ex-treballador d'RTVV, també ha aconseguit bona nota en la segona fase d'aquest procés. Encarregat en un primer moment de realitzar un informe sobre la xarxa de televisions i ràdios comarcals, Vicent ha obtingut 30,5 punts per convertir-se en responsable de la Unitat de Projecció Social. El millor resultat en aquesta categoria. 

Les instal·lacions de Burjassot, seu de la vella i nova radiotelevisió pública valenciana//Prats i Camps.

La mà dreta de Marco al seu equip, l'ex-consellera de Transparència balear i ex-redactora d'EL TEMPS i Vilaweb, Esperança Camps, també ha obtingut la millor nota en la segona fase del procés de selecció. Camps ha aconseguit 32 punts, i tot quan els 20 que va tindre al primer apartat de l'autobaremació la col·locaven, en aquell moment, molt lluny de convertir-se en la propera subdirectora d'informatius no diaris de la televisió pública valenciana. Ara, però, amb aquesta valoració escala posicions per obtenir el seu objectiu. 

Amb vinculacions passades a la productora Conta Conta i guionista i director d'una de les firmes del grup comunicatiu del valencià Ángel Raga, Ernesto Sorrentino ocupa la responsabilitat a l'actual CVMC de revisar els programes que opten a emetre's en la futura televisió. Amb tot, Sorrentino s'ha presentat a la convocatòria per convertir-se en el futur subdirector de continguts. Amb només 6,56 punts en la primera fase, en aquesta segona s'ha situat al capdavant amb 33,50 punts. 

Elena Vilanova, també lligada al món audiovisual en productores com ara Conta Conta, també ha obtingut la màxima puntuació en la seua categoria en aquesta segona fase: 31 punts. Vilanova, que va treballar junt amb Sorrentino, va obtenir en l'autobaremació de mèrits 16,96 punts, uns resultats que teòricament l'allunyaven del seu objectiu: convertir-se en subdirectora de programació.

Després de la valoració de la memòria, els aspirants que hagen obtingut més de 20 punts en la segona fase, hauran de presentar la seua documentació perquè la comissió d'avaluació determine que tots els títols acadèmics i experiència acreditada en diversos camps especialitzats de la comunicació o idiomes siga correcta. Aquest òrgan estarà conformat per Marco, César Martí (del nucli de la directora general i ex-directiu d'una de les productores que va guanyar part de la privatització realitzada per l'ex-president popular Alberto Fabra) i Carolina Marín, ex-responsable de finances i recursos humans de la Ciutat de la Llum. L'últim pas d'aquest procés serà l'entrevista personal, valorada en 35 punts.

Amb el serial de les contractacions pendent de més capítols i de la possible participació dels jutjats amb la impugnació de la Unió de Periodistes, les opcions dels diversos candidats encara poden variar molt. Tanmateix, aquesta fase ha eliminat a periodistes com ara Meseguer o Benjamin Marín, ex-candidat a dirigir la nova RTVV, que van obtenir una nota elevada a l'autobaremació de mèrits. Tampoc no han passat el tall altres ex-treballadors d'RTVV com  Lola Bañón, fins fa uns dies cap de premsa del grup parlamentari de Podem.

En canvi, l'ex-periodista del diari El País, columnista d'aquest setmanari i membre de la candidatura derrotada a la direcció general que encapçalava Salvador Enguix -delegat de La Vanguardia al País Valencià- Ximo Ferrandis, ha guanyat posicions en obtenir la millor nota en la memòria a la categoria de subdirector d'informatius no diaris. Alfred Costa, regidor socialista a Torrent (Horta), també ha passat el tall dels 20 punts marcat en aquesta segona fase de la selecció de personal. 

Amb aquests resultats, l'equip de Marco ha aconseguit situar-se en les posicions capdavanteres del procés de contractació de la CVMC. Un pas més per conèixer l'equip directiu definitiu de la futura televisió pública valenciana.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.