Recuperar Alexandre Deulofeu

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El proper 5 de setembre TV3 emetrà un documental sobre Alexandre Deulofeu. Un geni que va preveure fa dècades tot el que està passant a Catalunya i al món. La seva irrupció al prime time català serà clau a l'hora d'insuflar moral de victòria per afrontar l’embat dels propers mesos. Per aquest motiu, torna a ser oportú de recuperar un article que vaig escriure l’estiu del 2012 al digital SomNotícia sobre aquest matemàtic català. En aquest lustre ja ha quedat demostrada una de les seves prediccions: la renúncia del rei espanyol. Que continuï la festa:

Es preveu un gran futur per a Catalunya

Compatriotes, tinc molt bones notícies. Boníssimes. Les millors. Pareu de fustigar-vos per aquesta quotidianitat tan precària i agafeu forces per gaudir del gran futur que ens espera. Sembla ser que les màximes de Francesc Pujols, en les quals assegurava que l’esperit del poble català rebrotaria i que no ens faltaria de res, es faran realitat. Ara només cal una mica de paciència, portem segles esperant i no vindrà d’uns pocs d’anys.

Les bones noves són les següents, les exposo de forma sintètica i per ordre cronològic: La monarquia espanyola marxarà escopetejada, abdicarà o morirà abans del primer trimestre del 2014. Entre el 2015 i el 2020 el Principat de Catalunya s’independitzarà d’Espanya fruit d’una conjuntura europea, una situació econòmica pèssima i una majoria social clara. L’Imperi espanyol que viu immers en un període de decadència agonitzarà fins a la seva liquidació total i per sempre l’any 2029. Any en el qual els Països Catalans tindran per primera vegada una unitat política i un paper molt destacat en una nova Europa basada en el respecte per totes les identitats vernacles del continent i que vetllarà per la pau arreu del planeta. Veurem néixer un nou ordre mundial, liderat per alemanys i catalans. Poca broma.

Naturalment, aquestes afirmacions no són meves ni tampoc són gratuïtes. Aquests fets per l’esperança venen dictats per les estrelles, la ciència i la matemàtica de la Història. Són algunes de les prediccions de dos personatges fascinants: l’astròleg Jesús Gabriel i, sobretot, Alexandre Deulofeu, el Nostradamus català. El primer interpreta el futur amb les cartes astrals i l’altre a partir de tota classe de fórmules matemàtiques. Ni tenen cap connexió en el temps ni fan servir els mateixos mètodes però si creuem les seves prediccions i obrim la ment veurem com tot encaixa. Els desarrelats –polítics i espirituals– diran que és pura casualitat. Il·lusos enterradors! L’única casualitat és que jo descobrís aquests dos savis la mateixa setmana.

Tot escoltant el programa Misteris de Rac1 vaig topar amb Jesús Gabriel. Aquest professor fa projeccions astrològiques de tot allò que té vida: empreses, partits, països, institucions…Té Facebook, té bloc i escriu en castellà; per tant, és transparent i objectiu en el tema. El 1975 va fer la carta astral de la monarquia espanyola i fent el seguiment ha trobat la seva capitulació, serà d’aquí dos anys. Gabriel destaca la força del 39 en la història recent d’Espanya. Fixeu-vos-hi: Espanya perd les colònies americanes en el Desastre del 1898, 39 anys després trobem la guerra espanyola, el franquisme durà 39 anys i l’actual període monàrquic acumula, avui, 37 anys. És a dir, d’aquí un parell d’anys, el 2014, toca un punt d’inflexió. Tot i el desprestigi que acumula la Corona espanyola, els astres assenyalen que un futur plebiscit independentista català serà el detonant que marcarà la seva fi, ja sigui en forma d’eleccions constituents, referèndum o Declaració Unilateral d’Independència (DUI).

L’astròleg preveu que la independència del Principat serà un procés que es pot allargar fins el 2020, procés que trobarà rèpliques arreu d’Europa ja que els estats-nació estan condemnats a desaparèixer abans del primer terç del segle XXI. El conductor del programa, Sebastià d’Arbó, ho resumia d’aquesta manera: “al segle XIX Espanya perd les colònies d’ultramar, al segle XX les colònies africanes i al XXI perdrà les de la península”, la veu de la Catalunya màgica ja ho visualitza.

En aquesta línia però l’any 1951 un savi de l’Empordà ja preveia tots aquests esdeveniments que estem a punt de contemplar. És Alexandre Deulofeu, el Nostradamus nacional, un d’aquells intel·lectuals republicans que tocaven totes les tecles i un català sense complexos que mirava nord enllà. Un dels genis de la Catalunya impossible que la fosca del franquisme va expulsar i els autonomistes han volgut enterrar. Un dels que millor coneix el personatge és l’historiador Jordi Salat, que pensa que “si Deulofeu hagués estat jueu o americà la seva descoberta hauria estat reconeguda amb un premi Nobel".

La teoria cíclica de la Història és la descoberta revolucionaria de Deulofeu, abastament documentada i argumentada en els seus volums. La teoria deulofeniana s’allunya de profecies i especulacions i es basa en lleis naturals i en espirals logarítmiques, per tant, és ciència en estat pur. Aplicant el seu mètode científic encerta amb exactitud fets com l’auge de la Xina, la caiguda del mur de Berlín, la dissolució de la URRS, la caiguda dels grans imperis colonials i l’hegemonia d’Alemanya. Ara sembla evident però Deulofeu ho va escriure poc després de la segona Guerra Mundial, quan Alemanya estava derrotada, dividida i destrossada.

Deulofeu i la matemàtica de la història
Gràfic del documental que ben aviat emetrà TV3. 

Deulofeu diferencia entre civilització i imperi, entre nacions naturals i entitats constitucionalistes. Les civilitzacions són creatives, creen una cultura i duren 2.500 anys; en canvi, els imperis roben l’energia creadora de les nacions i s’imposen per la força de llei i la violència, aquests duren 510 anys. Segons la teoria deulofeniana l’imperi espanyol expirarà l’any 2029 i la seva desintegració comportarà la reunificació dels Països Catalans. El cataclisme d’aquests ens catapultarà fins a cotes mai vistes. Deulofeu preveu en els proper anys una cosa que ja comencem a olorar: “la construcció d’una gran federació europea sota l’ègida alemanya”. Una Alemanya que descobrirà –es retrobarà– amb Catalunya per construir colze a colze una nova Europa que vetllarà per la pau al planeta, principi nuclear de la teoria i del llibre d’Alexandre Deulofeu La Pau al Món per la Matemàtica de la Història.

Ara entenc la gosadia de Francesc Pujols quan feia bandera de què els catalans guanyaríem i que ho tindríem tot pagat, doncs el filòsof no només era coetani amb en Deulofeu sinó que era un bon amic del nostradamus català.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Marc Cros
Marc Cros

Periodista d'EL TEMPS i creador de la guia Mapilife.