TELEVISIÓ

Acció Cultural: "El govern espanyol torna a defraudar els valencians"

Reaccions a la negativa del govern de Pedro Sánchez a atorgar un segon múltiplex al País Valencià per permetre l'emissió de TV3. Acció Cultural reclama al president espanyol que "no assumisque la posició del PP"

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha rebut amb disgust el primer pronunciament del govern Sánchez a propòsit de la recuperació del senyal de TV3 al País Valencià. “Amb el múltiplex actual no hi ha espai perquè arriben al País Valencià tots els canals de Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals ni IB3”, assegura Toni Gisbert, coordinador d’ACPV, després de conèixer que el govern de Pedro Sánchez no té intenció d’atorgar un segon múltiplex a la Generalitat Valenciana.

Si “el govern si es manté en aquesta postura, tot sabent que tècnicament és impossible executar la reciprocitat, tornarà a defraudar els valencians”, asegura Gisbert, qui reclama al nou executiu espanyol que no s’escude en raons tècniques. Gisbert recorda que la reciprocitat fou acordada pels governs valencià i català, compta amb el suport de les Corts Valencianes i fou refrendat pel Senat. “O bé la ministra Nadia Calviño desconeix la realitat, amb la qual estaríem davant d’un problema d’ignorància d’una responsable política; o bé ho coneix però ho ignora a propòsit, amb la qual cosa estaríem parlant de falta de voluntat política per executar un acord entre dos governs”, diu Gisbert. ACPV demana al nou govern espanyol que “no assumisque la posició del PP, sinó una postura més oberta i més dialogant amb les necessitats del poble valencià”.

Acció Cultural fou l’entitat que durant 28 anys va permetre, a través de la seua xarxa de repetidors, que TV3 es poguera visionar al País Valencià. L’any 2011, però, les multes imposades pel govern de Francisco Camps va obligar aquesta entitat cívica a clausurar els repetidors.

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.