Violència unionista

Una regidora de Malgrat de Mar denuncia una agressió espanyolista després del ple municipal

A les portes del consistori s'hi van aplegar prop d'un centenar de persones per reclamar el restabliment de la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament. A la sortida del ple, els regidors independentistes van ser increpats i insultats pels manifestants.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La regidora del PDeCAT a Malgrat de Mar (Maresme) Neus Serra ha denunciat a les seves xarxes socials que, en sortir del ple municipal, "un 'home molt home' en nom d’una bandera que duia penjada al coll m’ha colpejat per l’esquena". Altres fonts han assegurat a EL TEMPS que els manifestants haurien empentat a la regidora. Els agressors també l'haurien seguit fins a casa seva, on, sempre segons la seva versió dels fets, van "continuar insultant-me a mi i a la meva família".

Els fets es van produir després que, durant la sessió plenària d'aquest dijous, una vuitantena de persones es convoquessin a les portes del consistori i dins mateix de la sala de plens per demanar el restabliment de la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament. A fora, els manifestants -alguns dels quals s'havien desplaçat d'altres indrets de la comarca- repetien una altra vegada la proclama "queremos la bandera", intercalada amb altres crits tals com "Puigdemont a prisión" o "Viva España". Mentre, a l'interior, la regidora agredida exposava que "de moment oneja la senyera que és legal, constitucional i ens representa a tots. I de moment, ho deixem així". Aquesta, com altres intervencions de regidors independentistes, va ser rebuda amb crits pels manifestants presents a la sala de plens.

La situació es va fer més tensa quan, en sortir de l'ajuntament, els regidors independentistes van ser insultats i amenaçats pels manifestants. "Vaig rebre agressions verbals cap a la meva persona i per la meva orientació sexual", afirma a EL TEMPS el regidor del PDeCAT, Jofre Serret. També el regidor republicà, Ramir Roger, i la de la CUP, Núria Casajuana, expliquen a aquesta revista que van ser insultats i increpats amb crits com "foteu el camp a Alemanya". La situació va obligar la intervenció de la Policia Local que va realitzar un cordó de seguretat per tal de facilitar la sortida dels edils.

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.