La futura radiotelevisió valenciana

Així serà la plantilla de la nova RTVV

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació segueix fent passos per tal d'enllestir l'obertura de la nova radiotelevisió aviat. Amb els equips tecnològics encara per renovar i la majoria dels programes per contactar, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la relació dels llocs de treball de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació. La plantilla de la nova RTVV comptarà amb un corresponsal a Barcelona, amb un exèrcit de 15 persones dedicades a realitzar xarxes socials i diversos llocs de direcció que seran escollits per lliure designació.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Quan Empar Marco, directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), va comparèixer a les Corts Valencianes fa unes setmanes, va advertir que les emissions de la nova radiotelevisió pública valenciana no podrien començar ni el 9 d'Octubre, dia nacional del País Valencià, ni tan sols el 28 de novembre, data simbòlica per l'aniversari del tancament de l'ens públic. Marco, assumint que les dates que s'havia marcat d'emetre a l'estiu d'enguany eren impossibles de complir, va afirmar que sense la renovació dels equipaments tecnològics -ara per ara obsolets-, sense tota la contractació de les hores de programació i sense comptar amb tota la plantilla era una autèntica utopia posar fi a la carta d'ajust.

Aquest divendres la CVMC ha donat un altre pas per accelerar la tornada de les emissions i de la radiotelevisió en llengua pròpia al País Valencià. La Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, l'empresa pública encarregada del mateix organisme, ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la relació de llocs de treball per a la futura plataforma web, televisió i ràdio. Una informació que posa de manifest l'estructura definitiva d'Apunt, com s'ha anomenat a la nova RTVV. Les places que s'ofereixen en aquesta convocatòria són 469, el gros del total de la plantilla que tindrà al voltant dels 500 treballadors.

La nova redacció d'Àpunt comptarà amb un corresponsal a Barcelona, una petició que Marco ja va reflectir en el seu projecte per a dirigir les regnes de la nova radiotelevisió. Ara bé, del suggeriment de gaudir d'un corresponsal a Brussel·les aquesta relació de llocs de treball no en fa referència.

A la relació de llocs de treball convocats, destaquen les places de personal directiu que seran escollits per lliure designació. Els quatre caps de redacció, el cap de servei d'esports, el cap de servei d'imatge, el cap de producció, el cap d'innovació i nous formats, el cap de servei d'emissions, el cap de servei de programes, el gestor de continguts web i xarxes socials, el subdirector de continguts, el d'informació diària, el d'informació no diària, el de programació i el d'esports seran seleccionats sense concurs. També els caps de la unitat d'estil i recursos lingüístics, el de projecció social, el de sistemes de comunicació, el d'explotació i continuïtat, el de gabinet i la secretària de direcció.

Amb la cap de serveis d'informatius escollida -Remei Blasco- i el director d'enginyeria nomenat – el productor César Martí-, la secció directiva estarà conformada per un cap d'informàtica, per un cap de meteorologia, un cap de publicitat, un cap de producte tecnològic i tres delegats a Castelló, Alacant i Madrid. Per tal de dirigir els informatius, hi haurà un cap d'edició d'esports de cap de setmana, un altre de migdia i un tercer de vesprada. La ràdio i la televisió gaudiran d'un cap d'informació matinal, de migdia, de vesprada i de cap de setmana. Tots seran escollits per concurs públic.

La redacció de Burjassot, població de la comarca de l'Horta que acull les instal·lacions de la futura redacció integrada, comptarà amb 51 redactors de base, sense tindre en compte aquells estrictament audiovisuals i els encarregats exclusivament dels esports. Castelló en tindrà vuit, Alacant 19 i Madrid sis. Burjassot, seu central de la radiotelevisió, gaudirà de 26 redactors web, Castelló quatre, Alacant cinc i Madrid quatre.

La secció d'esports estarà conformada per 22 periodistes a Burjassot, tres a Alacant i dos a Castelló. A més, hi haurà tres redactors a Alacant, dos a Castelló i 12 a Burjassot adscrits a esports que tindran coneixements, segons la relació de llocs de treball convocada, d'ús de càmeres de televisió.

Impuls digital

Al seu projecte, Marco va deixar clar que les xarxes socials i el món digital tindrien un paper destacat a la nova radiotelevisió. Amb aquesta premissa, hi haurà 15 persones encarregades de dur les xarxes socials, quatre analistes de social mèdia, vuit gestors de continguts, altres vuit persones encarregades de fer periodisme de dades i nou SEO manager (persones que s'encarreguen que els continguts i una determinada pàgina compten amb un millor posicionament a la xarxa). També comptarà en l'apartat més tècnic amb dos analistes de programació i quatre tècnics encarregats de desenvolupament d'aplicacions informàtiques per a la plataforma web.

L'apartat tècnic estarà conformat per 26 operadors de càmera a Burjassot, dos a Alacant i un a Castelló i Madrid. Amb quatre il·luminadors, hi haurà 18 operadors de so a les instal·lacions centrals i tres a les delegacions d'Alacant i Castelló. Pel que fa als operadors d'equip, vuit seran a Burjassot i un a cada una de les dues delegacions de la radiotelevisió al País Valencià. 6 enginyers de telecomunicacions, quatre tècnics de post-producció, quatre tècnics d'electrònica, 11 ajudants de realització i 23 ajudants de producció (20 a Burjassot, dos a Alacant i un a Castelló) completen la secció tècnica d'Àpunt.

Ara bé, al personal de la televisió també hi haurà 11 assessors lingüístics, un assistent musical, sis grafistes i nou auxiliars administratius. Una plantilla que té la missió d'impulsar una radiotelevisió pública valenciana adaptada als temps, que esborre la imatge de manipulació de l'etapa anterior i que connecte amb l'audiència del País Valencià, especialment amb aquella més jove. Poca broma.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.