Embat Judicial

Rull i Forn se sumen a la vaga de fam

Amb ells dos, els quatre presos polítics de l'òrbita JxCat ja s'haurien sumat a la protesta. Els primer van ser Jordi Sánchez i Jordi Turull aquest dissabte passat

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

L'estratègia de la vaga de fam es consolida entre els presos polítics de Junts per Catalunya. Aquest dilluns a la tarda s'ha fet públic que Josep Rull i Joaquim Forn se sumaven a la protesta iniciada aquest dissabte per Jordi Sánchez i Jordi Turull. Una novetat que s'ha anat coent els darrers dies i que l'advocat de Rull, Jordi Pina, ja va posar com a possible el mateix dissabte a la nit. Ho han fet públic en un comunicat on detallen que iniciaran el dejuni a les dotze de la nit del dimarts dia 4 de desembre.

La notícia l'han fet pública també a les seves xarxes socials. En un tuit, Rull exposava que la vaga és un recurs en front de quan "et fan complir una condemna abans de jutjar-se".

 

Al seu torn, Joaquim Forn feia constar la seva decisió en un tuit pràcticament calcat al del seu company:

 

D'altra banda, en l'escrit on han anunciat la seva voluntat de sumar-se a Sánchez i Turull, posaven negre sobre blanc que "no és la nostra protesta ni la dels nostres companys", sinó "l'única alternativa que disposem aquí a la presó per fer més visible la discriminació i la conculcació dels nostres drets fonamentals". Afegeixen també que l'objectiu del dejuni és no renunciar "mai a un judici just".

Al comunicat demanen a l'independentisme, també, "que des de fora de la presó estant us mantingueu serens, ferms i convençuts de la legitimitat de la nostra protesta. Us encoratgem també a compartir la nostra lluita des de la calma, la tolerància, l’actitud cívica i el pacifisme".

Amb aquesta decisió, els quatre presos polítics de l'entorn de Junts per Catalunya s'han sumat ja a la vaga de fam i, de moment, no hi ha previsió que cap altre ho faci. Des de fora de presó, però, van sorgint diferents iniciatives de suport encarades a fer dejunis de 24 hores per part de la població civil o d'alguns diputats de JxCat.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.