En defensa de la immersió

Somescola reuneix milers de persones arreu del Principat per defensar l’escola catalana

El dimecres 28 de febrer ha estat una jornada de reivindicació del model català d’ensenyament i contra l’ús polititzat que ve fet el Govern espanyol d’aquest àmbit que vol ser controlat des de Madrid.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El fred no ha impedit que milers de persones ompliren les places dels ajuntaments de distints municipis del Principat. La plataforma Somescola, formada per més de mig centenar d’entitats com ara Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, CIEMEN, Fundació Bofill o el sindicat USTEC, ha convocat els ciutadans catalans a manifestar-se per defensar l’escola catalana, darrerament atacada pel Govern espanyol, que ha expressat en diverses ocasions la seua voluntat d’intervenir-la.

L’acte central s’ha celebrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on s’ha llegit un manifest de pares, mares i alumnes per donar suport a la immersió. S’ha titllat «d’intolerable» l’ús d’aquest model «com a instrument polític», donant valor als resultats exitosos que ha tingut per a Catalunya.

I és que les darreres declaracions de ministres i polítics del PP sobre el model educatiu català han provocat la protesta de molts ciutadans que rebutgen la relació de la immersió lingüística amb l’adoctrinament o la segregació. Per això, des del manifest esmentat s’ha recordat que el model educatiu català «està compromès amb la igualtat d’oportunitats dels infants i amb els valors cívics i democràtics de convivència».

La jornada de reivindicació s’havia obert en el matí de dimecres a Santa Coloma de Gramenet, un dels municipis que més s’ha beneficiat de la immersió, on gràcies a aquest model distintes persones procedents de zones castellanoparlants han pogut aprendre el català. Des d’allí, distints alcaldes, inclosa la de Barcelona, Ada Colau, han fet una crida a protegir i millorar l’escola catalana alhora que ham condemnat l’intent del Govern espanyol per tractar de desestabilitzar-la.

Com calia esperar, les amenaces del Govern espanyol contra l’escola catalana estan tenint resposta.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.