IVA

Jaume Roures estaria disposat a portar TV3 a judici per evitar el tancament del Tarda Oberta

Avançament del reportatge 'TV3 sota l'espasa de Dàmocles', que es publicarà al proper número d'EL TEMPS.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El tancament del magazín Tarda Oberta ha estat una de les primeres mesures que ha anunciat TV3 per fer front al pagament de 20,4 milions d'euros que els reclama Hisenda. Tanmateix, la decisió de suprimir el programa de Mediapro no ha estat ben rebuda per part del màxim directiu de la productora. Jaume Roures ha assegurat a EL TEMPS que no dóna per fet el tancament del programa i que estaria "disposat a arribar a instàncies judicials" si TV3 persistís amb la seva voluntat.

Vicent Sanchis, director de TV3, ha estat els darrers dies l'encarregat d'explicar el fort impacte de la modificació de la Llei de l'IVA sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en la qual aprofundirem a la revista número 1753. Preguntat per aquest setmanari, ha exposat que "cada productora ha de vetllar pels seus interessos. Si volen iniciar un procés, ho poden fer. TV3 no pren aquesta decisió per gust: ho fa per vetllar pels seus interessos".

Vicent Sanchis / JORDI PLAY

Des de Mediapro relaten que no estan d'acord amb la comunicació rebuda perquè "no es vincula a res que ens pugui afectar". Roures, que reivindica les bones dades share del programa, exposa que "hi ha 30 persones que treballen allà i no se n'aniran al carrer perquè a algú de la Corporació se li han creuat els cables i no té solucions". La primera voluntat per part del productor és respondre a la comunicació de TV3 demanant que l'enretirin i argumentant que no els poden tancar el programa perquè estan complint amb les condicions estipulades. Si TV3 no accedís a fer-se enrere, seria llavors quan des de la productora es decidirien a passar a instàncies judicials.

Malgrat que Roures diu que ha comunicat a la plantilla que farà el possible perquè el tancament no se succeeixi, als treballadors del Tarda Oberta ja se'ls ha notificat que el 2 de febrer està previst fer el darrer programa.

Per part de TV3, Sanchis ha fet saber que ja està previst que el Tarda Oberta sigui substituït per un programa de producció pròpia. Tot i que assegura que falten detalls per perfilar, el més possible és que el programa que acabi ocupant aquesta franja sigui el que s'estava preparant per cobrir la segona part del matí després de la marxa de Núria Roca.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.