Consells de ministres i altres molles

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Els gestos del Govern de Mariano Rajoy per acostar-se als catalans diuen molt de la seva capacitat de diàleg i de la consideració i el respecte que tenen cap als ciutadans de Catalunya i les seves reivindicacions. Com a mostra de bona voluntat algú -diuen que García Albiol- ha fet una proposta innovadora a l'executiu del Primer Registrador de la Propietat del Regne: celebrar el Consell de Ministres a Barcelona.

Que esplèndids! Els consells de ministres són aquelles reunions a porta tancada de les quals surten, cada divendres, noves formes d'humiliar el legislatiu català -normalment en forma de recursos d'inconstitucionalitat davant el TC: contra lleis de pobresa energètica, d'impostos a la banca o de brindis al sol, tant se val.

Amb aquesta proposta els catalans podrem gaudir de la proximitat d'aquest Govern, la calidesa del seu tracte, el perfum de la seva intel·ligència i ens sentirem honorats davant seu com a humils serfs que som.

Com el think tank del PP sembla mancat d'imaginació i coratge a l'hora de dissenyar noves formes de menyspreu, li'n proposaré d'altres: que traslladin a Barcelona el ministeri d'Educació -sí, aquell que ha transferit les seves competències a totes les autonomies i, malgrat això, dissenyava, fa no res, la Llei Wert-; que traslladin algun peatge de les rondes de Madrid a l'A-2, que aquesta via encara és gratuïta; que ens transfereixin el vagó central de cada tren de rodalies perquè en disposem lliurement, amb la condició que no el bellugarem mai del lloc que ocupa en el comboi. Per acabar-ho d'adobar podrien recaptar els nostres impostos, que ens en donin una petita part -si us plau, insuficient per pagar la despesa corrent- i, després, que ens deixen l'altra part a crèdit, de manera que els haguem de tornar els diners que ja els hem pagat però ara amb interessos. Li poden dir FLA. Per exemple.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.