Els crítics

Alba Dalmau: «El conte no s’acaba fins que el llegeix el lector i hi posa de la seva part»

Malgrat la seua joventut, Alba Dalmau (Cardedeu, Vallès Oriental, 1987), escriptora i professora d’escriptura creativa, ja havia deixat empremtes literàries d’interès, com ara la novel·la ‘Bategant’, escrita després d’una estada als Estats Units que el recent ‘El camí dels esbarzers’ confirma amb escreix. Històries universals i entrellaçades ubicades a Sandville, un llogaret nord-americà. Una proposta amb fortaleses i no poques singularitats.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

—En la concepció del llibre ha estat més decisiva la seua estada als Estats Units o lectures d’autores com Carson McCullers o Elisabeth Strout, entre més possibles referents?

—Doncs és una barreja. De fet, no és un llibre que vaig escriure quan vivia allà, tot era massa calent i recent. Va ser en tornar aquí que es va donar la confluència de les dues coses, la cristal·lització de l’experiència que havia viscut i la influència dels autors que havia descobert allà i que vaig continuar llegint, obres del gòtic sureny, del realisme brut... Inevitablement, l’últim llibre que fas és el reducte ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi