Fundació Antigues Caixes Catalanes

Cinc anys de compromís, cultura i país

Constituïda el 2013, la fundació celebra el cinquè aniversari plena d'iniciatives, amb uns valors totalment consolidats i amb un mapa de projectes i d'intencions ben sòlid arreu del territori.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) va néixer el 2013 amb la voluntat de continuar fent l’Obra Social i Cultural molt més fonda i rellevant que l'activitat que aleshores impulsaven les antigues caixes d’estalvis de Manlleu, Sabadell i Terrassa. Totes elles, unes entitats que tradicionalment realitzaven un bon gruix d'activitats d'àmbit cultural als seus territoris d’origen, i també arreu de Catalunya.

Nascuda de la suma i de la voluntat de fer-se més gran i robusta, la FACC es constitueix amb uns objectius clars. D'una banda, "estendre la cultura". De l'altra, assolir la realització d’iniciatives "dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural de les persones", com bé detallen les seves premisses fundacionals. Una activitat que es val d'un compromís sostingut i decidit envers l'àmbit de la cultura i les seves manifestacions arreu del territori, sempre pensant en el gaudi i benefici del major número de persones i públic possibles.

Cinc anys després de la constitució, la fundació celebra el seu aniversari plena d'iniciatives i amb uns valors totalment consolidats, i amb un mapa de projectes i d'intencions ben sòlid. Tota una declaració d'intencions i una mostra del bon futur que té la iniciativa i tots els projectes que genera, sempre amb l'acord de col·laboració que manté des de fa cinc anys amb BBVA CX, gràcies al qual és possible realitzar nou premis culturals.

 

De la literatura a l'associacionisme: l'impuls de 9 guardons

Actualment, la FACC convoca 9 premis culturals: el Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, que fomenta la lectura i l’escriptura en català; el Premi BBVA de Teatre, que dona suport a les creacions teatrals i a la difusió del teatre professional; el Premi BBVA de Música al Talent Individual, que potencia la formació musical dels estudiants més joves; el Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, que té com a objectiu ajudar als joves músics en la seva projecció professional; el Premi BBVA de Pintura Ricard Camí, que contribueix a la promoció i projecció de joves artistes; el Concurs BBVA de Dibuix Escolar, que busca estimular la creativitat dels escolars a través de la lectura de sis contes; el Festival BBVA de Cinema de Muntanya, que exhibeix i posa en competició cada any els millors films a nivell mundial sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura; el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ, que dona suport a la creació circense i a la difusió del circ professional; i el Premi BBVA de l’Associacionisme Cultural Català a l’Entitat, que reconeix la difusió de l’associacionisme al territori.

A banda dels guardons, la FACC també organitza activitats en àmbits tan diversos com la literatura, el teatre, el dibuix, la pintura, el circ, el cinema de muntanya, la música i l’associacionisme cultural, sempre amb la visió de suscitar una consciència "ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui a totes les persones i institucions".

Una tasca que es val de valors com la proximitat a les persones i al territori, la pluralitat, la creativitat i la innovació, la relació i participació amb les persones i les entitats, el compromís social i la solidaritat, en un projecte que no seria possible sense el suport de BBVA CX en la realització de la seva activitat cultural –per mitjà de la realització dels 9 premis– i que també compta amb la implicació d’entitats d’arreu del país.

Els finalistes del Premi BBVA de Teatre 2019. Foto: FACC

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.