Embat Judicial

Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio declararan per l'1 d'octubre

Vicent Sanchis i Saül Gordillo han estat citats pel Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona que investiga el referèndum d'autodeterminació de la tardor passada.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Segueixen arribant citacions més d'un any després de la celebració del referèndum d'autodeterminació del primer d'octubre. Aquest cop, el Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona ha assenyalat als mitjans públics catalans citant a declarar com a investigats als directors de TV3, Vicent Sanchis, i el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. També ha citat a la directora de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, Àngels Barberà.

Segons ha sabut aquest mitjà, declararan el pròxim 23 de gener a la tarda. Tot i que la citació no explicita els motius pels quals són investigats, fonts coneixedores del cas han exposat a Vilaweb que la motivació hauria estat el fet que la ràdio i la televisió pública catalana haurien difós els anuncis del referèndum de l'1 d'octubre.

Es tracta de les primeres citacions que fa els Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona després de la mort del jutge José Antonio Ramírez Sunyer, ara substituït per la jutgessa Adriana Gil. Tanmateix, la citació la firma el jutge Santiago Garcia Garcia que la substitueix temporalment.

Amb Ramírez Sunyer al capdavant el Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona va començar a investigar a Santiago Vidal per participar de la redacció d'una futura constitució catalana. Amb aquest fet com a excusa, va ser el primer a començar a investigar els preparatius de l'1 d'octubre i el responsable d'ordenar l'inici dels escorcolls del dia 20 de setembre a diferents seus de la Generalitat. De les investigacions recollides per aquest jutjat se'n deriva bona part de la informació que fa servir l'acusació contra els líders independentistes que es jutja al Tribunal Suprem.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.