Mitjans públics

Qui seran els pròxims consellers de la CCMA?

El periodista Saül Gordillo presidirà la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Aquestes són les persones que l'acompanyaran al consell.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Tot apunta que a finals d’any la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) efectuarà la seva renovació. Dimecres, però, s’han fet públics els noms de les noves incorporacions que passaran a formar part del consell de la CCMA, que serà presidida pel periodista Saül Gordillo, actual director de Catalunya Ràdio. Qui són els futurs membres del Consell?

Saül Gordillo i Bernárdez (Calella, Maresme, 1972). Dirigeix Catalunya Ràdio des de 2016. Va créixer en El Punt com a periodista, on va estar uns anys des de 1989. Després va dirigir l’Agència Catalana de Notícies (2007-2011) i va ser un dels impulsors del canvi d’estratègia digital d’El Periódico, entre molts més projectes periodístics. Gordillo ha estat proposat per Esquerra Republicana, que podria designar també el nou director de TV3 i el o la cap d’informatius de Catalunya Ràdio.

Rosa Romà és degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques. També ha estat directora de comunicació a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Entrarà a formar part del consell de la CCMA a proposta, també, d’Esquerra Republicana. Va iniciar la seva carrera a l’agència Ogilvy i va passar per DDB. Ha participat també en estratègia de màrqueting amb empreses com ara Telefònica, Nestlé o Cruzcampo per després ser responsable de màrqueting i comunicació a l’Ajuntament de Barcelona (2011-2015).

Miquel Calçada i Olivella (Sabadell, 1965), conegut popularment com a Mikimoto, formarà part de la quota Junts per Catalunya al consell de la CCMA. La formació triarà el o la cap d'informatius de TV3 i el director o directora de Catalunya Ràdio. Periodista i empresari, ha estat fundador del Grup Flaix d’emissores de ràdio i compta amb una llarga experiència en aquest sector, així com també en la televisió, també al si de TV3 amb programes coneguts com ara Persones Humanes o Vides exemplars. Va dirigir, fins i tot, un programa que duia el seu malnom, Mikimoto Club, prova de la seva popularitat. En política, el 2016 va ser triat per encapçalar la llista de Convergència al Senat. Abans s’havia presentat també amb Junts pel Sí al Parlament de Catalunya.

Sílvia Cóppulo Martínez (Mataró, 1958) exerceix com a presentadora de ràdio, dirigint el programa El Divan de Catalunya Ràdio. Periodista influent, escriu també en El Periódico i dirigeix l’empresa de comunicació estratègica Ecos. Va ser una de les primeres periodistes de TV3 i ha obtingut diversos reconeixements com a comunicadora. Cóppulo també és quota postconvergent al si del CCMA.

Xavier Marcé Carol (L’Hospitalet, 1957) és el candidat proposat pel PSC. Economista i gestor cultural d'alt reconeixement, ha treballat en aquest àmbit des de l’administració pública a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, ha dirigit l’Institut Català d’Indústries Culturals i escriu en diversos mitjans. És vicepresident del Grup Focus, empresa que es mou en l’àmbit cultural, concretament en teatre, esdeveniments, serveis tècnics, audiovisuals i comunicació. Marcé també ha estat assessor de Jaume Collboni a l’Ajuntament de Barcelona. Hi va accedir després que els comuns vetaren la seva entrada al comissionat de Cultura del consistori.

Eladio Jareño Ruiz (Barcelona, 1958), formarà part del consell de la CCMA a proposta de Ciutadans. El Periódico ho ha avançat, anunciant també que dimitia com a director de TVE, que dirigia des de 2016. Jareño ha estat molt vinculat al partit Popular. No debades, ha estat cap de premsa d’Alicia Sánchez-Camacho i director de comunicació de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya durant l’etapa de José María Aznar, càrrec que va abandonar per dirigir TVE-Catalunya durant els dos darrers anys d’Aznar com a president (2003-2004).

Fonts coneixedores d’aquest procés indiquen que Vicent Sanchis continuarà al capdavant de TV3 després de la renovació del consell.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.