Ençà i enllà

Antoni Vila Casas: "De petit, amb el pare, ja anàvem a comprar quadres"

Antoni Vila Casas (Barcelona, 1930) va fer la seva fortuna en el camp dels laboratoris farmacèutics i de la fabricació de medicaments. Fa anys, però, que l’emprenedor ha deixat pas al filantrop. Des de la Fundació Vila Casas es dedica a invertir en recerca mèdica, a promoure les arts plàstiques catalanes i a enriquir i fer créixer una col·lecció d’art que ja compta amb 3.500 peces i que va mostrant en els diversos espais que té la Fundació: els Espais Volart i el Museu Can Framis, a Barcelona; el Museu Can Mario, a Palafrugell, i el Palau Solterra, a Torroella de Montgrí.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Com ha viscut aquest últim any, com a ciutadà de Catalunya?

—Ho he viscut amb curiositat, esperant que a la fi hi hagués bones notícies... Esperem que durant els propers mesos tot això se solucionarà.

—Quina creu vostè que seria una solució idònia?

—Cal que hi hagi una proposta per part del Govern espanyol. La independència és molt difícil d’aconseguir. Però el Govern espanyol hauria de fer una proposta que concedís algunes de les coses que a Catalunya es tenen assumides. Que se’ns reconegui com a nació, per exemple. Que es blindin l’ensenyament i la cultura. I també que s’arribi a una solució ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi