Futur tecnològic

Barcelona celebrarà la primera Smart City Week aquest novembre

Del 5 a l’11 de novembre, més de 50 activitats aproparan el concepte de ‘ciutat intel·ligent’ i les noves tecnologies a la ciutadania. Les jornades culminaran amb l’Smart City Expo World Congress, el congrés que reuneix el sector professional del 13 al 15 de novembre

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Casa, barri, ciutat i món. Són els quatre eixos sobre els quals s’estructura la primera Smart City Week que se celebrarà a Barcelona, entre els dies 5 i 11  de novembre. Una programació que es desenvoluparà al llarg d’una cinquantena d’activitats repartides arreu de la capital catalana i programades amb l’objectiu de reflexionar i experimentar sobre la relació que hi ha entre les persones, la tecnologia i les ciutats, les peces fonamentals de les anomenades ciutats intel·ligents o Smart Cities.

Amb la mirada posada en el futur, però també en una aplicació immediata i efectiva en el nostre present, les ciutats intel·ligents es caracteritzen per la utilització de recursos que les fan més eficients i sostenibles. Ciutats que disminueixen el consum energètic i redueixen les emissions de CO2 gràcies a l’ús que fan d’infraestructures, de la innovació i de la tecnologia: panells fotovoltaics, potenciació dels mitjans de transport i vehicles elèctrics, molins eòlics ubicats als fanals, panells solars als semàfors o senyals de trànsit i una aposta decidida per l’ús de la bicicleta.

A Barcelona, l’Smart City Week explicarà el paper que té la tecnologia en cadascun dels quatre eixos —casa, barri, ciutat i món—, sempre amb relació als gestos més elementals que ens defineixen com a ciutadans. És així com la iniciativa pretén revisar contextos fonamentals per a la vida de la ciutat: l’habitatge, la mobilitat, el mercat i la participació, en una programació on podem trobar xerrades, conferències, visites guiades, itineraris o jornades de portes obertes, entre d’altres.

L’acte d’obertura de la primera Smart City Week se celebrarà el 5 de novembre a la tarda, amb la inauguració oficial del nou Centre d’Innovació Urbana de Barcelona de Ca l’Alier. La setmana culminarà amb la celebració —els dies 13, 14 i 15 de novembre— de l’Smart City Expo World Congress, un bon moment per comprovar de primera mà l’aplicació de les ciutats intel·ligents i tots els escenaris que proposa.

La iniciativa compta amb la col·laboració de Ciso i amb la participació de més de 20 entitats públiques i privades, entre les quals la mateixa Smart City Expo World Congress, Fundació i2Cat, Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), Institut d’Estudis Catalans (IEC), Barcelona Centre of International Affairs (Cidob), Mobile Week Barcelona, la Fàbrica del Sol, Ideograma, SmartCatalonia i UPFVenture.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.