Mirador

Una col·lecció per a l’art valencià del segle XXI

Després de molts anys sense fer adquisició d’obres, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana ha començat a posar els fonaments de la que serà la seua col·lecció d’art contemporani. Una empenta a l’art valencià d’aquest segle sobre la qual s’ha bastit l’exposició “Primers moments” al Centre del Carme, un mostrari de l’esperit multidisciplinari i del talent artístic present del País Valencià.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Les sales del Centre del Carme que acullen “Primers moments” sotmeten el visitant a un bombardeig sensitiu, a la sensació de ser davant d’una mostra que recull l’esperit tecnològic, l’ànima transversal i el dissens estètic que caracteritza el zeitgeist artístic d’aquest inici del segle XXI. Hi ha un relat en aquestes 33 obres que ocupen gairebé mil metres quadrats de superfície. O, almenys, una agrupació temàtica. Però no fem conclusions apressades: aquesta no és una exposició a l’ús.

Com explica el seu comissari, Ricard Silvestre, crític d’art i un dels gestors del Centre de Documentació d’Art Contemporani (CDAVC) Romà de la ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi