Escàndol

Les xarxes i els carrers bullen d’indignació pel cas ‘La Manada’

Després de la sentència del passat mes d’abril en què els membres de ‘La Manada’ eren condemnats per abús i no per violació, ara l’Audiència de Navarra decreta la llibertat provisional dels cinc implicats a canvi de 6.000 euros.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Poques vegades els carrers havien esclatat amb tanta indignació generalitzada. El passat mes d’abril, l’Audiència de Navarra concloïa que els fets donats en les festes de San Fermín de l’any 2016 no es corresponien a una violació, sinó a un abús. Entre els arguments hi havia una presumpta manca d’oposició de la jove violada, cosa que anul·lava, segons la justícia, la possibilitat que allò haguera estat una violació. La condemna, que encara no és ferma, a nou anys de presó per a cadascú dels membres de La Manada, va omplir els carrers de ràbia.

Ara, el mateix tribunal ha decretat la llibertat provisional dels cinc joves condemnats. Només un dels magistrats n’ha votat en contra. Una vegada es notifique la interlocutòria, possiblement a finals d’aquesta setmana, els cinc condemnats podran abandonar la presó a canvi d’una fiança de 6.000 euros per a tots cinc i mesures com l’obligatorietat de comparèixer al jutjat de guàrdia més pròxim de les seues cases tres dies a la setmana, la retirada del passaport i i l’impediment d’entrar en la Comunitat de Madrid.

El cas arribarà al Tribunal Suprem en un moment donat. La defensa de la víctima ja ha anunciat que recorrerà la sentència fins al final. De moment, la indignació no ha fet més que esclatar. I les xarxes són un bon termòmetre per copsar-ho. Com també ho són els carrers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.