David Remnick: "Per a Putin, Trump no és res més que un idiota útil"

David Remnick, editor de la prestigiosa revista 'The New Yorker' parla en aquesta entrevista de l’amenaça feixista que suposa la victòria de Trump en un context en què Vladimir Putin vol esdevenir líder d’una tendència internacional intolerant i xenòfoba. També analitza els errors de Hillary i Bill Clinton i parla del paper que hauran de tenir els mitjans de comunicació a l’hora d’explicar les accions del nou govern nord-americà.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La nit de les eleccions, vostè va publicar una advertència impactant: que el resultat era “amb certesa la manera en què podia començar el feixisme”. Han passat unes setmanes. El feixisme ha començat?

No, i vull ser molt clar respecte el que vaig escriure. La idea completa és que no crec que arribi a haver feixisme als Estats Units però que hem de fer tot el possible per combatre’l. Els alemanys saben millor que nosaltres que el desastre pot apoderar-se d’una nació per sorpresa, primer a poc a poc i després sobtadament. El que em preocupa tant és l’aparent manca ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi