Repressió

Qui és qui en la plataforma Diàleg UE-Catalunya

Divendres 20 d'abril s'ha presentat a l'Ateneu Barcelonès la plataforma Diàleg UE-Catalunya. Presidida per Ivo Vajjgl, exministre eslovè d'Afers Exteriors, reuneix 31 eurodiputats que exigeixen que el conflicte entre Catalunya i Espanya se solucione amb diàleg. A l'acte n'han assistit tres: el president, Izaskun Bilbao i Eleonora Forenza. Tots ells han condemnat l'actitud del Govern espanyol i el silenci d'Europa.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Aquests són els 31 membres de la plataforma Diàleg UE-Catalunya.

 

Martina Anderson

Irlanda, 1962. Membre del Sinn Fein. Va estar empresonada durant 13 anys per ser membre de l'IRA. Fou alliberada després de l'Acord del Divendres Sant. Ha format part del Govern d'Irlanda del Nord com a ministra de joventut.

 

Izaskun Bilbao

Bermeo, Biscaia, 1961. Membre del Partit Nacionalista Basc. Llicenciada en dret. Eurodiputada des de 2009, ha estat regidora en la seua localitat i diputada al parlament Basc.

 

David Borrelli

Treviso, Itàlia, 1971. Membre del Moviment 5 Estrelles. Tècnic de telecomunicacions, va ser un dels fundadors del M5S, format per polítics que rebutgen la política professional.

 

José Bové

Talence, França, 1953. Membre dels Verds. Polític, sindicalista del sector agrícola i activista antiglobalització de llarga trajectòria, va ser candidat a presidir la República Francesa el 2007, si bé va obtenir només l'1,4% dels vots.

 

Lynn Boylan

Irlanda, 1976. Membre del Sinn Féin. experta en medi ambient, treballa en aquest sector dins de l'Eurocambra, qüestió a la qual s'ha dedicat amb constància a Irlanda, on sempre ha estat mà dreta de Gerry Adams.

 

Matt Carthy

Irlanda, 1977. Membre del Sinn Féin. Exmembre de l'Autoritat Regional Fronterera, ha estat alcalde de Carrickmacross, localitat irlandesa d'uns 5.000 habitants i de tradició agrícola.

 

Mark Demesmaeker

Bèlgica, 1958. Membre de Nova Aliança Flamenca. Periodista de professió, va entrar a l'eurocambra el 2004 i s'hi ha mantingut. Demsmaker ha estat, des del primer moment, un dels eurodiputats que més s'ha identificat amb la causa catalana.

 

Jill Evans

Gal·les, 1959. Membre del Plaic Cymru, partit nacionalista del seu país, és vicepresidenta del grup europeu dels Verds, el quart més important del Parlament Europeu. Reconeguda activista al seu país, feminista, animalista i compromesa amb la causa palestina.

 

Tanja Fajon

Eslovènia, 1971. Membre del partit socialdemòcrata del seu país. És autora de documentals i una reconeguda activista contra l'extrema dreta. Llicenciada en periodisme, ha estat corresponsal i reportera de la CNN i una activa lluitadora per la reconciliació entre els territoris dels Balcans.

 

Luke Ming Flanagan

Irlanda, 1972. Independent, membre de l'Esquerra Unitària al Parlament Europeu. Ha estat president del comtat de Roscommon, a Irlanda. També ha destacat com a lluitador per la legalització del cànnabis.

 

Eleonora Forenza

Bari, Itàlia, 1976. Líder de Refundazione, el partit comunista italià. Estudiosa de l'obra d'Antonio Gramsci, també destaca el seu treball sobre el món feminista i sobre l'obra de l'escriptor Giacomo Debenedetti. Cara visible del moviment antiglobalització.

 

Ian Hudghton

Escòcia, 1951. President del Partit Nacional Escocès, treballa en l'eurocambra qüestions de pesca, mercat intern i protecció al consumidor.

 

Josu Juaristi

Azkoitia, Guipúscoa, 1964. Membre d'EH Bildu. Periodista de professió, ha estat redactor de cultura en la EiTB i en el desaparegut diari Egin, a més de cobrir l'apartat internacional del Gara, entre moltes més funcions. Membre de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària al Parlament Europeu.

 

Sander Loones

Veurne, Bèlgica, 1979, Membre de l'Aliança Nacional Flamenca. Ha vicepresidit la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu.

 

António Marinho e Pinto

Portugal, 1950. Membre del Partit Democràtic Republicà, de centre-esquerra. Advocat i periodista, sempre s'ha mostrat molt crític amb l'escassa eficàcia de les institucions continentals.

 

Ana Miranda

Cuntis, Pontevedra, 1971. Membre del Bloc Nacionalista Gallec. Experta en dret comunitari.

 

Liadh Ní Riada

Irlanda, 1966. Membre del Sinn Féin, productora i directora de televisió i filla del compositor Seán ó Riada, conegut per la seua empenta a la música tradicional del seu país.

 

Rolandas Paksas

Lituania, 1956. Membre del partit Ordre i Justícia, de caire conservador. Va presidir el seu país entre 2003 i 2004, sent primer ministre entre 1999 i 2001. Abans havia estat alcalde de Vilna, la capital de Lituània. També ha exercit com a empresari.

 

Maria Lidia Senra Rodríguez

A Pobra do Brollón, Lugo, 1958. Membre d'Alternativa Galega de esquerda en Europa, dissenyada, entre altres, per Xosé Manuel Beiras. Sindicalista agrària, va liderar el Sindicat Labrego Galego durant vint anys.

 

Jordi Solé

Caldes de Montbui, Vallès Oriental, 1976. Membre d'Esquerra Republicana. És alcalde del seu poble i secretari de Relacions Institucionals del seu partit.

 

Igor Soltes

Eslovènia, 1964. Independent. Ha estat president del Tribunal de Comptes al seu país entre 2004 i 2013.

 

Barbara Spinelli

Roma, 1945. Membre de l'Esquerra Unitària Europea. De tradició antifeixista, s'ha dedicat a l'escriptura i al periodisme. Ha estat una de les grans denunciants de la corrupció de Silvio Berlusconi.

 

Bart Staes

Bèlgica, 1958. Membre de Groen, partit ecologista. Filòleg de neerlandès i docent d'economia, forma part de la Comissió de Control Pressupostari i de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària al Parlament Europeu.

 

Helga Stevens

Bèlgica, 1968. Membre de Nova Aliança Flamenca. Coneguda per la seua defensa dels drets de les persones amb discapacitats, ha optat a presidir el Parlament Europeu.

 

Indrek Tarand

Estònia, 1964. Independent. Ha estat assessor de presidència al seu país i secretari general del Ministeri d'Afers Exteriors. Historiador i periodista, ha estat molt actiu en la política europea des de 2009, quan ve ser escollit eurodiputat.

 

Josep-Maria Terricabras

Calella, Maresme, 1946. Independent, tot i que es va presentar amb Esquerra Republicana. Filòsof. Autor de nombrosos assaigs i traduccions.

 

Ramon Tremosa

Barcelona, 1965. Independent, inserit en la llista del PDeCAT. És economista i imparteix docència a la Universitat de Barcelona, on és professor titular, i és eurodiputat des de 2009.

 

Ivo Vajgl

Eslovènia, 1943. Membre de DeSUS, partit liberal eslovè. Exministre d'Exteriors al seu país.

 

Bodil Valero

Suècia, 1958. Membre dels Verds. Advocada, domina la llengua catalana pel fet que va conèixer el seu marit al principat. Activa en política des de 1994.

 

Marie-Pierre Vieu

Tarbes, França, 1967. Membre del Partit Comunista Francès. De tradició comunista i sindical, és escriptora i membre de la Comissió de Pressupostos de l'eurocambra. Relacionada amb la lluita social dels països llatinoamericans.

 

Tatjana Zdanoka

Letònia, 1950. Membre d'Unió Russa de Letònia. Matemàtica d'origen jueu, de militància comunista i lluitadora pels drets humans.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.