El PSOE diu 'no' al referèndum del PSC

Des de Ferraz esperen que la proposta dels socialistes catalans "no prosperi" i recorden que l'única opció "viable" és la reforma constitucional.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Abans fins i tot de celebrar-se la ponència política del XXIIIè congrés, en què debatran la possibilitat d'un referèndum "a la canadenca" si fracassa la reforma constitucional, el PSC ja ha rebut el 'no' de Ferraz. La secretària de Ciència, Participació i Política en Xarxa del PSOE, Maria González de Veracruz, ha assegurat que espera que la proposta "no prosperi".

En una entrevista a 'Los desayunos' de Televisió Espanyola, González de Veracruz ha afirmat que la proposta "viable" i que "beneficia tot el país i també a Catalunya" és la reforma constitucional. En aquest sentit, la dirigent socialista s'ha aferrat a la declaració de Granada, aprovada el 2013, que defensa l'avançament "cap a una estructura federal de l'Estat".

González de Veracruz ha precisat que la proposta de consulta consta tan sols en un "primer esborrany" i que el document "recull com a primera opció l'acord de tots els socialistes d'Espanya, on està el PSC, que és Granada, on defensem que el que necessita aquest país és una reforma constitucional".

El referèndum "a la canadenca" és una de les propostes més destacades de la ponència política que el PSC debatrà els dies 5 i 6 de novembre durant el seu Congrés. Aquesta consulta, basada en una llei de la claredat com la del Canadà, només tindria lloc en cas de "fracàs" de la reforma de la Constitució espanyola que plantegen els socialistes.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.