Eleccions 21D

Guia per orientar-se fins a la investidura del President de la Generalitat

Calendari dels dies claus després de la jornada electoral.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Encara que pugui semblar el final del camí, la jornada de votacions del 21D només és un punt i seguit. Al periple per constituir un nou Parlament i escollir la persona que ocuparà la presidència de la Generalitat encara li queden unes quantes pantalles. Com que perdre's amb les dates és molt fàcil, des d'EL TEMPS us hem preparat aquest calendari postelectoral.

24 de desembre: Tres dies després de les eleccions està previst l'escrutini oficial. A partir d'aquí s'obre un període d'un dia per presentar reclamacions a les quals la Junta Electoral ha de respondre en 24  hores. Després, la Junta té dos dies per escoltar les parts implicades i un altre per resoldre.

13 de gener: Constitució del Parlament.

21 de gener: Constitució dels grups parlamentaris.

23 de gener: El president o presidenta del Parlament porta a votació la proposta d'un candidat/a a la presidència de la Generalitat. Si no aconsegueix recollir una majoria absoluta dels suports, es fa una segona votació al cap de dos dies.

25 de gener: Segona votació. El candidat/a en té prou amb una majoria simple dels vots per ser investit President/a.

Del 26 de gener al 23 de març: Si el candidat no rep els vots necessaris a la segona volta, s'obre de nou un període de propostes per tal de trobar un candidat que pugui recollir els suports necessaris. Si no s'aconsegueix, es dissol el Parlament, es dóna per acabada la legislatura i es convoquen unes noves eleccions. Aquestes han de ser entre 40 i 60 dies després de la dissolució de la Cambra parlamentària.

Del 2 al 22 de maig: En el pitjor dels casos, aquest seria el període durant el qual s'hauria de celebrar la repetició de les eleccions.

 

 

 

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.