Art

Un aeroport amb molt d’art

L’aeroport de Castelló ha habilitat una galeria d’art dins del propi edifici anomenada Sala 30, desenvolupada pel MACVAC i que s’estrena amb l’exposició ‘Cal·ligrafies convergents’, un conjunt de dotze obres de rellevants artistes contemporanis.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Els aeroports són, per excel·lència, llocs d’anada i tornada, de comiats i de retrobades. Ara, l’Aeroport de Castelló també serà un espai per a l’art amb Sala 30, un projecte desenvolupat conjuntament amb el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés (Plana Alta). “Que la primera cosa que vegen els visitants i els turistes en aterrar siguen les obres d’aquest museu és una de les millors benvingudes possibles”, raona Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, en el catàleg de la primera de les exposicions de la nova sala, “Caligrafies convergents”.
 
Els viatgers de l’aeroport que desitgen fer una ullada a la sala podran veure les obres d’aquesta mostra fins el proper dia 7 de gener. No és una mostra extensa però sí interessant pel que fa al contingut:dotze obres de destacats artistes com ara Aurora Valero, María José Ricós, Antoni Tàpies, Ricardo Carpani, Beatriz Guttmann, Artur Heras o Carmen Grau, entre d'altres. Aquesta exposició enfronta i crea un diàleg entre dos dels corrents de l’art contemporani com ho són la figuració i l’abstracció.

Com a complement de la mostra, l’artista valenciana Fanny Galera aporta "Al vuelo", una obra escultòrica que se situarà a l’accés principal de la Sala 30. Els organitzadors d’aquest projecte preveuen renovar cada sis mesos aquestes mostres, visitables coincidint amb la freqüència dels vols d’una instal·lació que ha aconseguit augmentar de manera sensible el número de passatgers.

Introduir l’obra artística en els aeroports és una pràctica habitual. Es pot veure, per exemple, a Heathrow. També a l’aeroport  de Schiphol, a Amsterdam, o, fins i tot, a Madrid a l’aeroport Barajas-Adolfo Suarez. “El de Castelló és un aeroport menut, però ha volgut sumar-se a aquestes iniciatives culturals, en un projecte creixent del qual ara es fan els primers passos”, argumenta Rosalia Torrent, directora del MACVAC. Amb la vista fixada al futur, es preveu ampliar la galeria cap a les zones exteriors de l’edifici i apostar per nous expositors, bé col·lectius o bé individuals, però sempre ubicant-se al marc de l’art contemporani.

Amb l’entrada en funcionament de Sala 30, el vessant artístic de l’aeroport no estarà limitat a la controvertida escultura de vint metres que presideix aquesta infraestructura i que l’artista Ripollés va confeccionar inspirat en Carlos Fabra, el processat expresident de la Diputació de Castelló.

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.