Independència de Catalunya

Puigdemont estén la mà a Rajoy i ajorna la declaració d'independència "diverses setmanes"

Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, ajorna la declaració d'independència, després d'assumir el mandat del poble català expressat en el referèndum del passat 1 d'Octubre. Aquest moviment busca pactar una solució a la qüestió catalana amb l'Estat espanyol i Europa. 

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El president de la Generalitat ajorna la proclamació de la independència de Catalunya, tot esperant d'arribar a un acord amb l'Estat. En la seua compareixença parlamentària per tal d'aplicar el resultat del referèndum de l'1 d'octubre, el president català, Carles Puigdemont, ha ajornat "diverses setmanes" la declaració d'independència per tal d'obrir una "etapa de diàleg". Puigdemont s'ha referit als contactes públics i secrets de les últimes hores, amb l'esperança que s'arribe a un acord amb el Govern de l'Estat i amb Europa.

El cap del Govern català ha realitzat aquestes declaracions després d'afirmar: "Com a president assumeixo el mandat del poble que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república". Unes paraules que han provocat les ovacions de totes les forces independentistes, al contrari que l'ajornament de la declaració d'indenpendència que no ha estat apludida pels parlamentaris de la CUP. 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.