Manifestacions massives a les Illes

Les Illes contra la repressió al Principat

Milers d'illencs han sortit aquest horabaixa als carrers en solidaritat amb el Principat i per protestar contra la repressió viscuda avui.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La Coordinadora d’Entitats per la Democràcia, que va ser constituïda recentment per una trentena d’organitzacions com són, entre d’altres, l’Obra Cultura Balear, STEI, Cercle Mallorquí de Negocis, Assemblea Sobiranista de Mallorca, GOB, Més per Mallorca, Podem, Esquerra Republicana a Mallorca... ha demanat aquest diumenge horabaixa, dia 1 d’octubre, que la gent surti als carrers de les Illes. Que les cèntriques places de cada ciutat, poble i localitat per petita que sigui s’omplin de ciutadans protestant per la repressió policial contra el poble de Catalunya que pacíficament l’únic que volia era votar en llibertat, quelcom que la policia espanyola ha intentat impedir. La crida ha estat seguida per milers d’illencs.

 

Concentració a Felanitx a l'horabaixa de l'1 d'octubre

 

A la plaça central de Felanitx, a Llubí, a Manacor, a Llucmajor, a Sineu, a Pollença, a Palma, Son Servera, Sa Pobla... entre d’altres localitats mallorquines, així com a indrets diversos de Menorca i les Pitiüses s’han reunit molt milers de ciutadans per cridar “vergonya”, “llibertat”, “no tenim por, tenim vergonya”, “ja basta”, “Rajoy dimissió” i d’altres consignes contra la repressió policial espanyola a Catalunya. A la plaça de Cort, la de l’Ajuntament de Palma, s’hi ha reunit al voltant de les 7 de l’horabaixa uns dos milers de ciutadans, o més, que han cantat emocionats “L’Estaca”.

 

Inici de la concentració a la plaça de Cort de Palma

 

La repulsa a l’actuació policial ordenada pel Govern espanyol ha arribat fins i tot a la presidència del Govern balear, que, cal recordar, és del PSOE. En efecte, primer la presidenta Francina Armengol, a través de Twitter i, després, el Govern en ple mitjançant un comunicat oficial, han expressat el seu profund desacord amb la repressió policial que s’ha viscut durant aquest diumenge a Catalunya. “Davant dels fets ocorreguts, insistim una vegada més que el diàleg és l’única forma de cercar una solució al conflicte: sense diàleg, comprensió i proporcionalitat no hi haurà solució”, ha afirmat el Govern. I ha afegit que “el missatge que s’ha enviat avui a la comunitat internacional fa mal a la imatge de la nostra democràcia, les dinàmiques violentes i situacions de conflicte el que fan és aprofundir la fractura social i no ajuden a resoldre un problema complex”. Francina Armengol ha penjat en el seu compte de Twitter que “l’ús de la força no resoldrà el conflicte” i que “només” el “diàleg i la democràcia” són el camí”. Així mateix ha expressat la seva “profunda tristesa” davant de les imatges que ha vist per televisió.

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.