Camí del referèndum

Guàrdia Civil al CTTI i manifestació espanyolista

#resum1OET, dissabte nit

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La jornada de reflexió prèvia a l'1 d'octubre ha començat amb la irrupció de la Guàrdia Civil al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI). L'objectiu dels vuit agents de l'institut armat que s'hi han personat era el de suspendre els seveis informàtics necessaris pel bon desenvolupament de la jornada de votació. Això és, aturar les 29 aplicacions que el Govern té en funcionament perquè la ciutadania voti demà amb normalitat.

En el moment d'escriure aquestes línies, els agents de la benemèrita no descartaven ocupar el CTTI fins dilluns per impedir que sigui utilitzat durant la jornada de diumenge.

En paral·lel, 31.000 persones s'han manifestat a Bilbao, al País Basc, a favor del referèndum català. A part del grup convocant, Gure Esku Dago, aquest cop el Partit Nacionalista Basc (PNB) i Elkarrekin - Podemos han decidit sumar-s'hi. 

Però una manifestació de signe contrari ha recorregut els carrers de Barcelona. 5.500 persones s'han donat cita al centre de la ciutat convocades per Espanya i Catalans, Españoles de a PieSí a España. Amb banderes espanyoles llises, constitucionals i de la Unió Europea els manifestants han acabat concentrant-se a plaça Sant Jaume, on s'hi han donat alguns incidents quan diversos grups de manifestants han provat de despenjar pancartes i han arrencat estelades d'alguns balcons.

Diversos militant de grups ultradretans com Democracia Nacional s'hi han deixat veure.

Aquesta convocatòria s'ha donat en paral·lel a moltes altres arreu de l'Estat espanyol, convocades per la Fundación Denaes. La concentració convocada a Madrid ha aixecat polèmica quan un nombrós grups de manifestants, alguns d'ells adolescents, han cantat el "Car al sol" mentre feien la salutació romana. 

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.