EL TEMPS

Manuel Lillo, nou director d’EL TEMPS

El periodista i historiador d'Alacant va dedicar la seua tesi al setmanari: Mil números d’EL TEMPS: el compromís per construir un país normal.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El periodista i historiador Manuel Lillo i Usechi (Alacant, 1988). Ha estat nomenat nou director d’EL TEMPS. Manuel Lillo es va llicenciar en periodisme a la Universitat Miguel Hernández d’Elx l’any 2012 i posteriorment va fer un màster en història contemporània a la Universitat d’Alacant. En aquesta mateixa universitat es va doctorar l’any 2016 amb una tesi que va obtenir la qualificació de cum laude. Precisament, la seua tesi, Mil números d’EL TEMPS: el compromís per construir un país normal analitzava els mil primers números de la revista, publicats entre 1984 i 2003 i el paper d’aquest mitjà a l’hora de vertebrar els Països Catalans des del vessant comunicatiu.

Redactor a València, Lillo ha desenvolupat tota mena de tasques en la revista: des de xarxes socials i control web fins a reportatges de cultura, política, economia i societat. La seua darrera funció fins el seu nomenament com a director era la de redactor de tancament. A banda, també ha publicat llibres especialitzats en la premsa local d’Alacant, especialment en el setmanari El Tio Cuc (1914-1936), de caire satíric i en català. Aquest mitjà va arreplegar signatures com la d’Enric Valor (1911-2000) i moltes altres personalitats sembraren la primera llavor del nacionalisme a la ciutat d’Alacant. Lillo ha publicat L’Alacant d’El Tio Cuc i Les Fogueres d’El Tio Cuc. Aquest últim llibre va ser guardonat per la Generalitat Valenciana.

El març d’aquest any, Manuel Lillo també va publicar, a través d’EL TEMPS, el llibre Economia i Territori a l’EURAM, basat en una col·lecció de deu fascicles que analitzen tots els vessants econòmics i territorials del país.

Durant els pròxims dies, el nou director es traslladarà a Barcelona per desenvolupar la seua tasca.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.