Cròniques culturals dels Països Catalans

Trobada cultural d'ajuntaments, diputacions i consells insulars

Les diputacions de Girona, Barcelona, Lleida, la de València, els consells insulars i els ajuntaments de València, Barcelona i Palma acorden col·laborar estretament a partir d'ara en política cultural.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Al migdia d'aquest dijous dia 15 de juny s'han reunit a Palma els responsables de política cultural de les diputacions de Girona, de Barcelona, de Lleida i València; dels consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa; i dels ajuntaments de Barcelona, València i Palma, i, també, els representants de la Institució Joan Fuster, Eliseu Climent i Salvador Martínez.

La trobada s'ha fet quatre mesos després que els consellers de Cultura dels governs valencià, balear i català es reunissin, el passat mes de febrer, també a la capital balear, i signessin la Declaració de Palma: la crida a una més intensa col·laboració entre les institucions dels tres territoris amb l'objectiu d'enfortir lligams en benefici comú en els àmbits de la llengua i la cultura.

En la trobada d'aquest dijous dia 15, els responsables culturals presents s'han compromès a buscar sinergies en política cultural entre totes les institucions. A tal efecte, primer de tot elaboraran un mapa general de les funcions que porta a terme cada institució i, després, decidiran les polítiques culturals en les quals podran col·laborar.

Igualment s'ha decidit que amb posterioritat dissenyaran el catàleg dels fons culturals de cada institució, perquè cada una conegui el que fan les altres.

Finalment, la reunió ha culminat amb el compromís de veure's en una nova trobada que s'haurà de celebrar en els pròxims quatre mesos.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.