Els imperdibles del Festival de Sèries de Barcelona

Aquesta setmana s’ha presentat la 4a edició del Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el 'Serializados Fest', que se celebrarà del 19 al 22 d'abril en diversos espais de la ciutat. Es tracta d’un certamen sobre el fenomen cultural i social que representen les sèries de televisió i on també hi són presents documentals inèdits, projeccions de capítols, conferències de professionals del sector audiovisual i espectacles d’humor i música. Enguany, els organitzadors aposten per un festival coral, amb més aforament i més convidats.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

A diferència dels primers anys en els quals les produccions americanes tenien més prescència, enguany tenen més pes les sèries i els convidats europeus. En aquesta línia i per primera vegada, Serielizados Fest convida un país. El primer escollit ha estat Itàlia. Com a sèrie més representativa de l’escena d'aquest país, tindrà molt de protagonisme Gomorra, una producció que mostra els problemes i els conflictes d'aquest indret ubicat al mediterrani. Gomorra és considerada la House of Cards d’Itàlia. A més, el festival comptarà amb la presència de guionistes com Tony Grisoni (The Young Pope) o els italians Leonardo Fasoli, Maddalena Ravagli i Ludovica Rampoldi, que participaran a la xerrada ‘El Noir Italià: Gomorra i 1992′.

El Serielizados Fest estrenarà en exclusiva als Països Catalans i a tot l’Estat Valkyrien, la sèrie noruega que promet ser la revelació del 2017, sorgida del CoPro Series Pitching de la Berlinale el 2016. Una estrena que estarà presentada pel seu productor, Eric Vogel.

Un dels grans al·licients del festival seran les estrenes, com les ja esmentades, o les sèries renovades com la tercera temporada de Fargo, de Noah Hawley, als Cinemes Girona, un dia després de la seva emissió als Estats Units.

La representació catalana del festival anirà a càrrec d’una producció de TV3, Nit i Dia, que s’emetrà al Hall de CCCB i acollirà una xerrada posterior dels creadors. Això serà el dissabte 22 d’abril, uns dies abans que sigui emesa per televisió la inèdita segona temporada d’aquesta sèrie d’intriga i conflictes passionals. Per la seva banda, el festival retrà homenatge al xilè Chicho Ibáñez Serrador, amb l'estrena del documental Imprescindibles de La 2 sobre la seva figura.

En l’apartat de documentals s’entrenarà The Last Laugh, que tracta sobre els límits de l'humor i l'Holocaust, on hi apareixen noms com Louis CK, Sarah Silverman, Ricky Gervais o Mel Brooks. També debutarà en pantalla David wants to fly, una joia que s'endinsa en l'estranya relació entre David Lynch i un centre de meditació transcendental hindú, en un exercici de mitificació i desmitificació de la figura del creador de Twin Peaks.

El festival també comptarà amb una trentena d’activitats relacionades amb el món de les sèries. Destaca l’aportació de Jordi Roca, cuiner d'El Celler de Can Roca i Rocambolesc, que ha creat un gelat que simula la mà del personatge Jamie Lannister, de Game of Thrones, i que es podrà degustar durant la sessió de la projecció de la Batalla dels grans bastards.

L’objectiu dels festivals relativament joves és consolidar-se. Alhora, una bona manera per mesurar l’impacte és omplir més sales. En aquest sentit, els organitzadors volen superar les xifres de l’any passat, que rondaren els 3.500 assistents. Per aconseguir-ho, aquest any el festival ampliarà el seu aforament i tindrà el Hall i l'Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El CCCB serà seu central, ja que concentrarà el gran gruix d'activitats el divendres 21 i el dissabte 22 d'abril. Uns altres llocs com la Filmoteca de Catalunya, la Fàbrica Moritz Barcelona, la Sala Hiroshima, els Cinemes Girona i l'Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna també cediran el seu espai.

La Fàbrica Moritz Barcelona acollirà l'obra de teatre El niño de la tele i el Late Show, que posaran punt i final a la quarta edició del Festival Internacional de Sèries de Barcelona. En els següents enllaços, es pot consultar tota la programació, dates i horaris.

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.