Millet engega el ventilador contra Convergència

L'expresident de la institució assegura que "Ferrovial feia donacions perquè els diners anesssin a CDC a canvi d'obra pública": ell es quedava l'1% de les donacions, Jordi Montull el 0,5% i el partit el 2,5%. Gemma Montull, exdirectora financera del Palau, confirma el finançament il·legal de Convergència, però trasllada la responsabilitat a Fèlix Millet.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Fèlix Millet ha decidit aixecar la catifa: la constructora Ferrovial va finançar il·legalment Convergència Democràtica a través del Palau de la Música. Així ho ha afirmat l'expresident de la institució en la seva declaració davant del tribunal aquest dimecres. A més de la seva mà dreta al Palau Jordi Montull, Millet també ha involucrat dos extresorers del partit en aquests desviaments: Carles Torrent, que va morir l'any 2005, i Daniel Osàcar. No ha incriminat cap altre càrrec o excàrrec amb qui va reunir-se com Germà Gordó o Àngel Colom.

L'exresponsable del Palau ha anat molt més enllà de la seva confessió inicial: "Ferrovial feia donacions perquè els diners anessin a Convergència a canvi d'obra pública. No hi vaig dir a la meva confessió, però era veritat". Segons el relat de Millet, "la quantitat a pagar la pactaven entre Ferrovial i Convergència", i la comissió era del 4%. D'aquesta comissió, diu Millet, ell es quedava l'1% i Jordi Montull el 0,5%. El 2,5% restant anava a la tresoreria de CDC.

Fins ara, Fèlix Millet havia confessat el saqueig del Palau de la Música que va anar a parar a butxaques particulars, però no havia incriminat directament Convergència Democràtica en un presumpte finançament il·legal a través de comissions per obra pública. Això suposa un sobresalt en el guió del judici, que afecta un PDECat que tracta d'allunyar-se de la seva antiga marca.

"Un error brutal"

"Va ser un error brutal, em vaig equivocar i demano perdó". Amb aquests termes ha admès Fèlix Millet l'apropiació de diners del Palau de la Música per part d'ells, la seva mà dreta, Jordi Montull, i la filla d'aquest, Gemma Montull. De la mateixa manera, l'expresident del Palau ha reconegut altres "errors", com l'autoadjudicació de bonificacions personals per un valor de 800.000 euros anuals, el pagament de diversos viatges i vacances particulars o la facturació dels casaments de les seves filles Clara i Laila a càrrec del Palau. Era per "publicitar" la institució, ha argumentat.

No obstant això, preguntat per la Fiscalia, Fèlix Millet ha volgut traslladar la responsabilitat en el detall de les operacions i la presa de decisions a Jordi Montull, que era la seva mà dreta al Palau de la Música. També ha evadit les preguntes sobre la procedència dels diners de la seva caixa forta. Segons Millet, "això ho portava la secretària, jo no em quedava diners per les bones".

Gemma Montull, durant la seva declaració d'aquest dimecres

Gemma Montull responsabilitza Millet

Després de Fèlix Millet, ha declarat Gemma Montull, exdirectora financera del Palau de la Música i filla de Jordi Montull, que ha confirmat la versió del primer sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica. "El meu pare em va explicar que hi havia una part de diners que anaven a Convergència", ha afirmat Montull, que ha relatat com es traspassaven les comissions: pagaments en efectiu a Daniel Osàcar, factures a empreses per tapar les comissions i pagament per part del Palau de factures d'empreses que havien treballat pel partit.

Si bé Millet ha traslladat la responsabilitat a Jordi Montull, la filla d'aquest últim li ha retornat la culpa al primer: "Tot ho decidia Millet". Segons la seva versió, era el director del Palau qui es reunia amb els directius de Ferrovial i amb els "responsables" de Convergència Democràtica. En un discurs molt teatralitzat, fins i tot amb alguna llàgrima, Gemma Montull ha afirmat que "no m'he quedat ni un sol euro del Palau de la Música.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.