CUP i PDECat, quin pitjor?

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Sobre el cas dels detinguts per la crema de les fotos del rei, no sé si em semblen més depriments els arguments de la CUP contra Mossos i conseller o els arguments del PDECat per defensar-los.

D’una banda, la CUP ha reaccionat com la criaturada política que és. L’esceneta de les diputades estripant les fotos del rei durant una roda de premsa sembla una representació de primària. Un, dos, tres. Fins i tot se’ls escapa el riure, a Gabriel també. Amb aquest gest pueril i inútil que ni arriba a ser simbòlic perquè ells mateixos rebaixen a brometa, pretenen demostrar que són els únics disposats a desafiar l’estat espanyol. La CUP, amb un mira com nosaltres trenquem fotos del rei a la de tres, renya el govern per no impedir que els Mossos obeeixin un ordre judicial. Banalitzen la distància còsmica entre els dos desafiaments.

El control dels Mossos és un dels reptes més difícils i delicats de la celebració del referèndum unilateral. Demanar al govern que utilitzi aquesta carta (que no sap ni si té) per salvar d’una detenció a quatre gamberros que van fer una insignificant gamberrada, és trivialitzar el trencament amb Espanya i les seves dificultats. El ridícul ja és màxim quan demanen la dimissió de Jordi Jané, com si fos ell l’encarregat de decidir quan i per a quin motiu s’ignora la legalitat espanyola! Els de la CUP van pel procés com aquests culés que donen consells al Barça des del sofà de casa. Són banals, pedants, infantils, injustos i estúpids.

A l’altra banda hi ha el PDECat, que sí detecta les dificultats de fer la independència però que només de pensar-hi es fa caca a sobre. Per això s’autoenganya i ens enganya fent veure que podrem culminar el procés sense implicar-hi funcionaris. “Deixem fora de l'arena política els treballadors públics”, piulava Marta Pascal. I com reconxo volen fer un referèndum sense la col·laboració dels funcionaris, incloent-hi els Mossos? Molt fàcil: "No som els de la desobediència. Volem anar de la llei a la llei”. Bullshit. S’han passat tot el procés donant a entendre que ens podem desfer de la democràcia més atrofiada de la UE sense haver de rebentar alguna cosa. En privat diuen que ho estan tramant tot pel darrera, en silenci. Jo no m’ho crec. A mi em sembla que s’estan preparant el terreny per acceptar el fracàs.

En resum, els de la CUP són uns frívols i els convergents de tota la vida, uns cagats. Ens queden Esquerra i Demòcrates. I el President de la Generalitat. Veurem si ens arriba.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Àstrid Bierge
Àstrid Bierge

Periodista.