La guerra Podem-Més

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La pressió de Podem sobre Biel Barceló, per mor de l'escàndol del contractes fets per Més a les empreses de qui va ser el seu cap de campanya electoral autonòmica de 2015, Jaume Garau, no cessa. I res fa pensar que s'aturi per ara. Caldrà veure què decideix la fiscalia anticorrupció -té sis mesos per arxivar o enviar la causa als jutjats amb una querella criminal- per saber si els morats busquen una altra excusa per carregar contra Més o si segueixen mossegant amb la mateixa història. Però no s'aturaran.

Tant Podem com Més veuen que dos anys després de la signatura dels Acords pel Canvi és el PSOE el que en treu més rèdit. Francina Armengol és la imatge positiva del pacte. Temen que el 2019 el PSIB recuperi vot i ells en perdin. Es rumoreja que existeix una enquesta que així ho indica. Aquest seria un dels motius pels quals des de fa un parell de mesos hi ha bastants de nirvis entre els dirigents de Podem i Més. Sigui vera o no això del sondeig, és indubtable que els dos partits, ara que s'està a punt de passar l'equador de la legislatura, es veuen com a competidors i pareixen haver interioritzat que aquell que erosioni més a l'altre serà el que en sortirà millor de la batalla a les urnes autonòmiques, d'aquí a dos anys.

És en aquest context que s'ha d'entendre l'ofensiva de Podem contra Més a compte dels contractes famosos. No amollarà fins que la història estigui del tot esgotada. I després en buscarà una altra per seguir amb la mateixa estratègia. Per la mateixa raó, els econacionalistes han intensificat les crítiques als morats, perquè són conscients que si volen tenir esperances de recuperar la tercera posició el 2019 no ho faran a costa del vot socialista sinó, si un cas, del morat.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Miquel Payeras
Miquel Payeras

Periodista d'EL TEMPS.