Les Illes contra la "judicialització" del procés

La Cambra legislativa illenca ha aprovat aquest dimarts una Proposta No de Llei que demana diàleg i solucions polítiques per a les reivindicacions catalanes.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El grup parlamentari Més presentà una Proposició No de Llei (PNL) en relació al procés polític que s'està desenvolupant a Catalunya. El fet que no l'hagués consensuada descol.locà inicialment el seu soci de Govern, el PSIB-PSOE. Podem, per la seva part, s'hi mostra des de tot d'una a favor. Però els socialistes manifestaren reticències. Sobretot per por a com s'ho podrien prendre els seus companys del PSOE espanyol.


Per aquest motiu intentaren que es votessin dues PNL, una referida a la necessitat de la reforma constitucional i una altra sobre el procés català en concret. Però al final han optat per donar suport a la presentada per Més que expressa la petició a l'Executiu espanyol perquè deixi de judicialitzar” la qüestió i que les dues parts “obrin un verdader, permanent i públic” diàleg que vagi encaminat “a donar una solució pacífica al conflicte” i que aquesta solució “es basi en els principis democràtics”.


El PSIB-PSOE, Podem, Més i el PI han votat a favor del text. El PP i Ciutadans, en contra. La portaveu econacionalista que ha defensar la proposta, Margalida Capellà, ha dit que “l'encaix de Catalunya a Espanya és un problema polític” i que com tal s'ha de resoldre a través de “diàleg i procediments pactats”.


Per la seva banda, el portaveu socialista per a l'ocasió, Xico Tarrès, ha explicat que el que demana la PNL exclusivament és “buscar una solució política i no judicial”, quelcom que està en sintonia amb el que defensa el seu partit, ha advertit, per ventura per desfer possibles crítiques ulteriors.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.