La Caixa

Emprenedoria per créixer

L’empresa valenciana Zeleros, que treballa en l’augment de la velocitat per traslladar viatgers  i mercaderies, viatja a Silicon Valley gràcies  a haver guanyat el Premi Emprenedor XXI.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Zeleros és una empresa valenciana que mira de liderar el desenvolupament d’un nou mètode de transport sostenible d’alta velocitat a Europa. A hores d’ara, l’empresa desenvolupa vehicles i sistemes de levitació, i estableix col·laboracions clau per desenvolupar la resta de línies tecnològiques.

Aquesta és l’empresa que ha aconseguit el Premi Emprenedor XXI, la qual cosa li ha permès viatjar a Silicon Valley juntament amb altres guardonats i finalistes de la dotzena edició d’aquests premis que impulsa CaixaBank a través de DayOne, la seua sectorial especialitzada per a empreses tecnològiques i innovadores. El viatge ha estat possible gràcies a Esade i a la col·laboració de la Singularity University.

“Haver guanyat i poder participar en aquest programa ha suposat poder conèixer de prop tot l’ecosistema i aprendre dels nostres companys i mestres”, deia David Pistoni, CEO de Zeleros, referint-se al premi impartit per CaixaBank. Alhora, l’estada a Silicon Valley ha permès als premiats conèixer les tecnologies més disruptives i amb potencial per canviar les regles del joc de diferents indústries, a més de poder fer servir distintes eines per poder desenvolupar idees. I és que Silicon Valley és considerat un ecosistema únic per als emprenedors, el nexe mundial de la innovació del qual es beneficien els emprenedors que hi viatgen.

Gràcies a aquesta iniciativa, aquestes empreses joves han pogut fer una prospecció del mercat, han analitzat oportunitats i han descobert un nou món. D’aquesta manera, CaixaBank ha proporcionat informació als participants per localitzar nous mercats, sectors i persones que poden contribuir al desenvolupament empresarial, a més de descobrir empreses que han desembarcat a San Francisco per quedar-s’hi, aprofitant el context beneficiós que els ofereix aquesta ciutat dels Estats Units. És ací on han conegut, en primera persona, casos d’èxit com els de Google.

 

Uns premis d’empresa

Els Premis Emprenedor XXI compten amb el suport del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i reconeixen les start-ups de Portugal i l’Estat espanyol amb iniciatives d’emprenedoria decisiva.

A més de l’accés a un dels programes d’acompanyament internacional, en aquesta edició les empreses guanyadores han aconseguit una dotació econòmica de 25.000 euros i les empreses amb més impacte al seu territori han rebut 5.000 euros. En total, l’última convocatòria ha distribuït prop de 525.000 euros en premis, i aquest ha esdevenint un dels premis amb més dotació econòmica per a empreses.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.