Contingut patrocinat

Una aposta redoblada per l’art

La Fundació Bancària “la Caixa” i el British Museum amplien fins al 2024 l’acord vigent per organitzar de manera conjunta diverses exposicions. D’aquesta manera, els centres CaixaForum de Barcelona, Palma, València (a partir de 2021), Sevilla, Madrid i Saragossa gaudiran de cinc noves mostres. 

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Al British Museum, una de les pinacoteques més importants del món, els visitants poden gaudir d’algunes de les exposicions més impactants i interessants del planeta. “Mòmies egípcies. Explorant vides antigues” és un viatge pel vell Egipte a través del cos de sis mòmies. O “Deesses”, un recorregut per les diverses deïtats d’Àsia, Europa i l’Orient Mitjà. Aquestes dues exposicions junt amb altres mostres com ara “The American Dream: pop to the present” o “La imatge humana. Obres mestres de la figuració” podran ser visitades als centres CaixaForum sense fer cap viatge a Anglaterra. 

Gràcies a l’ampliació fins a l’any 2024 del conveni entre La Fundació “la Caixa” i la pinacoteca britànica, els centres de Barcelona, Palma, València (a partir de 2021), Saragossa, Sevilla i Madrid oferiran cinc noves exposicions procedents d’aquest museu. Cinc grans projectes artístics que es convertiran en 20 mostres. A través d’aquestes seleccions de peces artístiques, els espectadors podran endinsar-se en la cultura egípcia o descobrir l’art antic del Pacífic. També conèixer a través de la pintura de Kara Walker, Julie Mehretu o Andy Warhol els turbulents anys 60 dels Estats Units, amb la mort del president demòcrata John F. Kennedy o la censura del racisme com a fets significatius. Aquesta última exposició, però, és una excepció ja que es tracta d’art modern. La resta de col·leccions giren al voltant de l’art egipci, grec, romà i asiàtic. Tot un conjunt d’obres que constitueixen una oportunitat única per als espectadors, ja que podran gaudir de l’art de diverses civilitzacions d’arreu del món. 

L’acord, a més, suposa una consolidació de la relació d’entesa que han mantingut històricament ambdues institucions. I que ha permès que els espectadors d’arreu de l’Estat espanyol gaudisquen d’algunes de les millors seleccions de la galeria anglesa. D’ençà que va firmar-se el primer acord de col·laboració l’any 2015, que les primeres exposicions mostrades van comptar amb una afluència de 480.000 persones

Durant els anys 2016 i 2017, el públic dels diversos centres Caixa Fòrum van poden veure mostres com ara “Els pilars d’Europa. L’edat mitjana al British Museum”, “Agon! La competició a l’antiga Grècia”, “Faraó. Rei d’Egipte” o “L’era del luxe: dels assiris a Alexandre el Gran”. Aquesta última exposició es pot veure a les seus culturals de la Fundació Bancària “la Caixa” de Barcelona, Madrid i Saragossa entre 2019 i 2020. •

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.