Nazisme

“La justícia és la millor arma de la democràcia”

Guy Stern va nàixer el 14 de gener del 1922 com a Günther Stern a Hildesheim (Alemanya). Fill d’una família jueva, va emigrar el 1937 cap als EUA i el 1944 va tornar a Europa com a soldat de l’exèrcit nord-americà. Després de la guerra Stern va ser professor de filologia alemanya en diverses universitats nord-americanes, i es va fer un nom sobretot com a expert en literatura de l’exili. Aquest home de 96 anys avui dia encara treballa quasi tots els dies a la seva oficina en el Museu de l’Holocaust de Farmington Hills a Detroit.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

-Senyor Stern, vostè va abandonar Alemanya fa 80 anys i va emigrar als EUA. Quan va tornar al seu país per primera vegada després de la guerra?

A principis dels anys seixanta, a Munic, amb una beca de Fulbright. Llavors era assistent de professor de filologia alemanya a Ohio.

-Molts emigrants i supervivents de l’Holocaust no han tornat mai a Alemanya perquè el record sobre el que va passar els ha perseguit molt...

Sé que fins i tot alguns ja no van voler comprar més productes alemanys, ni un Volkswagen, per exemple. Ho comprenc i entenc perfectament. Tanmateix, jo vaig seguir un ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi