Els crítics

Més sèries de 0 a 99 anys

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

L’article en què vaig recomanar sèries infantils alternatives a les més populars va tenir molt bona acollida. Així que ara que s’acaba l’escola i tenim els nens a casa, us proposo noves opcions, per si ja no podeu més de Peppa Pig, Pocoyo, Patrulla Canina, etc. Les he ordenat en funció de l’edat, de més petits a més grans:

‘Louie’. Sèrie pensada per estimular la creativitat dels petits de casa a través del dibuix. El protagonista és un conill que pot fer realitat tot el que dibuixa, habilitat que fa servir en tot tipus de situacions. En cada episodi s’ensenya als espectadors a dibuixar una cosa concreta (un cargol, un globus, etc.), pas a pas, mentre la seva amiga, una marieta, intenta endevinar què és (i per tant, funciona com un joc). Després es repeteix el dibuix en uns fulls en blanc i així s’anima els nens a practicar. Disponible a Filmin.

‘La caleta de la Lily’. Fantàstica sèrie irlandesa sobre una nena que viu amb el seu pare prop de la platja. Amb la seva imaginació converteix objectes quotidians que troba a la sorra en motius per viure aventures amb els seus amics imaginaris. Estèticament molt bonica, amb una protagonista femenina valenta i decidida que desafia els estereotips de personatges femenins que abunden en altres sèries infantils, i amb episodis que tracten amb sensibilitat de temes complexos com el dol. Es pot veure al canal Súper 3.

‘Si a un ratón le das galletas’ . Producció original d’Amazon (que podeu veure al seu servei) que adapta el popular conte infantil escrit per Laura Numeroff i il·lustrat per Felicia Bond. El conte, que es va publicar el 1985, tenia una estructura circular, amb un ratolí que demana diverses coses al nen protagonista. La sèrie allarga aquesta història amb nous desitjos a cada episodi i molts més personatges, alguns humans i d’altres animals. Perill: que tot veient-lo els nens us demanin galetes com el ratolí!

‘We’re Going on a Bear Hunt’. Adaptació del conte de la il·lustradora Helen Oxenbury, tot un clàssic de la literatura infantil (publicat en català per Edicions Joventut). Les il·lustracions de l’autora prenen vida a la pantalla i els infants que hagin llegit el conte al·lucinaran només pel fet de veure’l en moviment. Té al darrere els responsables d’una joia de l’animació britànica com The Snowman. La història: cinc germans que volen caçar un ós (i òbviament tornen amb la cua entre cames). Es pot trobar a Vimeo. 

‘El Show de Peabody y Sherman’. A Netflix es pot trobar des de fa uns dies aquesta sèrie d’animació, dirigida per a nens més grans, que simula ser un programa de televisió (un talk show) que presenten un gos i un nen, el seu fill adoptat. Entre els convidats al programa hi ha personatges històrics i es realitzen viatges en el temps a les seves èpoques. El personatge del gos va ser creat originalment per a la sèrie d’animació The Rocky and Bullwinkle Show, als anys 60, que segur que molts pares recorden.

‘Buddy Thunderstruck’. Els més trapelles gaudiran amb aquesta sèrie de ritme accelerat sobre dos gossos aficionats a les curses de cotxes. Molta destrucció i humor basat en situacions de caos. Creada pels autors de la gamberra Robot Chicken, fa servir la mateixa tècnica d’animació stop-motion i té un estil visual similar, però adequant el to per a un públic d’uns 10 anys. Podeu trobar la primera temporada a Netflix.
 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.