Els Crítics

Bojos de Déu

Els disparadors en primera persona l’heroi som nosaltres.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

És molt difícil construir una personalitat complexa a l’entorn d’un ítem tan intercanviable. Per contra, cap història que pagui la pena pot estalviar-se un adversari com Déu mana. Literalment, en alguns casos.

I un d’aquests casos és el cinquè lliurament de Far Cry, ambientat en una zona rural de Montana —la Garrotxa estatunidenca—, on el líder d’una secta cristiana apocalíptica tiranitza la població.

Fanatisme religiós, quin gran enemic! S’anomeni Boko Haram, Estat Islàmic o La Porta de l’Edèn, que és el nom de l’organització del predicador Joseph Seed —Llavor—, instaurada al comtat de Hope —Esperança. Com veureu, aquí cap nom és innocent.

No. No hi ha cap novetat revolucionària, a Far Cry 5. Però no cal, és un joc excel·lent. Un immens sandbox: el comtat de Hope, dividit en tres grans zones, controlada cadascuna per un germà de Joseph: John, Faith i Jacob. Farcides de rednecks —així s’anomena despectivament els camperols blancs dels Estats Units— que malviuen en caravanes i casalots de fusta on no falten mai la Bíblia, la pick-up i un arsenal d’armes automàtiques.

Joseph Seed sotmet la gent amb la paraula i el revòlver, però per damunt de tot el Goig, una droga psicodèlica que estova els cervells fins a convertir-los en Gruyère.

Ubisoft s’ha superat, en la jugabilitat. Crea una història on som l’ajudant del Xèrif que, gairebé tot sol, haurà d’aixecar la resistència contra els edenistes. Tot està muntat per què, facis el que facis i en l’ordre que vulguis, la història tingui algun sentit. Les missions principals i les secundàries et van donant punts per poder invocar els caps finals de cada zona —els tres germans acòlits—, i pots fer-te ajudar per col·laboradors i fins i tot algun mercenari. Si deixes a mitja paraula un personatge no jugable —NPC—, quan te’l tornis a trobar, et dirà: “com t’estava explicant...” o “ja t’havia dit que...”.

Un altre gran avantatge d’aquest joc: pots planificar una missió, executar-la amb sigil —sense que cap enemic et vegi acostar-te— o entrar a matar sense contemplacions. De vegades pots emprar un bazuca, d’altres preferiràs un avió o un helicòpter. I el mode cooperatiu en línia no és un pegat purament estètic.

La cirereta del joc és el mode Far Cry Arcade, un completíssim editor de nivells que pots trobar dins el mode campanya, per exemple a les gasolineres, on podràs crear i compartir mapes en individual i multijugador. Un joc dins el joc per a fanàtics del gènere!
 

PC Building Simulator

Win. 19,99 euros

PC Building Simulator, el títol ja ho diu tot. Una frikada? No! Imagineu un joc que us permet muntar qualsevol configuració de PC, amb la col·laboració dels principals fabricants de components: MSI, Cooler Master, NVIDIA, Corsair, Silverstone, Raijintek... i un sistema de simulació de 3DMark per saber com hi rutllaran els vostres jocs. Dos modes: teniu una botiga i heu de reparar PC, i “Free Build” per muntar l’ordinador dels vostres somnis. El joc està encara en Early Access a Steam, o sigui que millorarà.


A.O.T. 2

XO, PS4, NSW. 69,99 euros

Els seguidors d’aquest manganime conegut al Japó amb el títol de Shingeki no Kyojin, i a Occident com a Attack on Titan, no poden deixar de jugar al segon lliurament del videojoc, que pren com a base argumental els fets de la segona temporada de l’anime. Pur rol japonès, amb protagonista altament configurable, i acció a dojo contra aquests gegants que volen acabar amb la humanitat. Diàlegs, arbre d’habilitats, estratègia i combats. Immersió total.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.