Joan Corbera (1972-2018)

Adéu al periodista Joan Corbera

El periodista i exdelegat d’Europa Press a Catalunya Joan Corbera va morir el 8 de març a conseqüència d’un càncer. Corbera havia estat col·laborador d’EL TEMPS, especialment del suplement especialitzat EL TEMPS d’Economia

 

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Joan Corbera Segura (Granollers, Vallès Oriental 1972) es va llicenciar en Dret a la Universitat de Navarra i en Periodisme a la Pompeu Fabra. Aviat es va especialitzar en informació econòmica i d'infraestructures i va desenvolupar aquesta tasca des de les redaccions d’Europa Press, primer, i d’Expansión, després. Totes dues feines les va compaginar amb col·laboracions periòdiques amb el setmanari EL TEMPS, habitualment en la secció d’Economia o en el suplement EL TEMPS d’Economia, tot i que també publicà reportatges de societat, cultura i internacional. També va col·laborar a Onda Cero, Cope Catalunya i el diari ABC.

L’any 2000 Joan Corbera va guanyar el Premi Cirera i Soler d’informació laboral i el 2003 el Segon Premi del Ministeri de Cultura al Millor Llibre d’Art. El va aconseguir amb Gaudí, editat per Carroggio i amb fotografies de Joaquim Camp.

El 2007 Joan Corbera va ser nomenat Delegat de l’agència Europa Press a Catalunya, càrrec que va mantenir fins el 2011, any que va marxar al Gran Teatre del Liceu, on ocupà el càrrec de Director de Comunicació i Relacions Institucionals, des del qual fundà la revista 'Obertura'.

A més va ser professor de comunicació a la Universitat Abat Oliba (CEU), la Ramon Llull, la Internacional de Catalunya  (UIC) i la Universitat de Barcelona (UB).

Al setmanari EL TEMPS va publicar molts reportatges econòmics i una sèrie d’interessants reportatges i entrevistes de temàtica molt diversa escrits a quatre mans amb el Jordi Fernández, també redactor d’Europa Press: l’estat de la noblesa catalana, valenciana i mallorquina a començament de segle, en el Nº 916 (1 gener de 2002), o la repercussió de les exportacions xineses en el nostre mercat,  en el 1.035 (13 d’abril de 2004-) en són dos exemples. Com a mostra recuperem de la hemeroteca una entrevista amb Arnaldo Otegi publicada al número 964 d'aquest setmanari (3 de desembre de 2002).

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.