Funcionaris segons població

Més funcionaris administratius per a Menorca

Més per Menorca exigeix al Govern balear que distribueixi els treballadors de l'administració pública d'acord amb la població de cada illa.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Menorca disposa de menys treballadors públics dels que li correspondrien si es té en compte la seva població. Si més no, així ho assegura un estudi de Més per Menorca, formació que exigeix al Govern de Francina Armengol que rectifiqui aquesta situació de forma immediata.

Les dades que maneja el partit asseguren que l'illa té en aquests moments 417 llocs de feina de l'administració general pública -s'exclouen els d'Ensenyament i Sanitat-, una xifra que és el 6,5% del total d'aquests treballadors a totes les Illes, mentre que la demografia menorquina indica que a l'illa hi resideix el 8,8% del conjunt poblacional de l'arxipèlag. En conseqüència, conclou Més, “estem davant d'una desproporció” que perjudica Menorca, assegura el portaveu parlamentari del partit referit, Nel Martí. I afegeix que el greuge comparatiu queda palès quan es coneix que Mallorca concentra el 87,1% d'aquests tipus d'ocupats quan té el 78,5% de la població total balear. Per a Martí, és evident que “cal desconcentrar l'administració pública” traslladant algunes unitats administratives que estan avui a Mallorca cap a Menorca, Eivissa i Formentera.

Per a Martí i per a Més no es tracta d'una qüestió d'atenció al ciutadà només, sinó també d'accés a la funció pública. En efecte, al seu entendre, els llocs de feina públics que hauria de perdre Mallorca podrien ser ocupats pels residents, que hi optessin, a través de les proves pertinents,  a les altres illes.

Martí ha anunciat que Més per Menorca presentarà una iniciativa parlamentària perquè la desproporció sigui corregida el més aviat possible. “Cal distribuir territorialment els llocs de feina de l'administració general en proporció a la població de cada illa”, assevera.

Els càlculs que fa la formació menorquinista indiquen que Mallorca hauria de perdre 550 llocs de feina a l'administració pública que se n'anirien 150 a Menorca, 370 a Eivissa i 30 a Formentera. Al parer de Nel Martí, la petició del seu partit “està prevista” en els acords de governabilitat que renegociaren Més per Menorca i el Govern la passada primavera, després que els menorquinistes haguessin abandonat el pacte d'esquerres com a conseqüència de la crisi provocada per la dimissió de la seva militant Ruth Mateu com a consellera de Cultura.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.