Nadal al Museu

Museus per a tota la família a Girona

La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona proposa passar un nadal familiar als museus amb la tercera edició de Nadal al Museu, on els més menuts de casa són els vertaders protagonistes d’aquesta aventura.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El nadal és una data per passar en família.  Els museus poden esdevenir seus per acollir aquesta unió. Aquesta és la proposta de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, que torna amb la tercera edició de Nadal al Museu. Sota el lema “Aquest nadal la teva aventura comença al Museu”, els més petits seran els protagonistes. Es convertiran en herois i heroïnes a la recerca de quatre estreles de Nadal amagades pels distints museus que formen la xarxa. En acabar, tots els participants rebran un premi i entraran en un sorteig.

L’objectiu de tot això és fomentar les visites familiars als museus. Per aconseguir-ho, a banda d’aquesta “recerca del tresor”, els museus ofereixen una àmplia oferta d’activitats i tallers per realitzar en família. Amb aquesta iniciativa es vol descobrir el patrimoni que amaguen aquests museus i inserir-los en la vida quotidiana de tots els membres de casa. Especialment, dels més menuts. A més, també es persegueix desterrar la imatge freda i llunyana que s’hi té dels museus, i canviar-la per una de lúdica i acollidora. Els organitzadors d’aquesta proposta esperen superar les dades d’assistència de la darrera edició, on més de 29.000 visitants gaudiren d’un nadal al museu.

La Xarxa de Museus de Girona agrupa un total de 26 museus d’etnologia, arqueologia, artesania o arts escèniques, entre més. Tots ells comptaran amb tallers de decoració nadalenca, activitats per cuinar plats típics d’aquestes dates, recitals musicals i contes de nadal. Aquesta iniciativa començarà el pròxim 9 de desembre i s’allargarà durant tot el període vacacional fins al 7 de gener.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.