Ajudes a l'educació

Auxili econòmic de la Diputació de València per millorar les escoles valencianes

Amb la Generalitat Valenciana castigada per l’infrafinançament, la Diputació de València ha exercit en la seua filosofia de ser l’ajuntament dels ajuntaments com a banc del Consell en els projectes que ajuden a les entitats locals. Una acció que s’ha tornat a repetir aquest dijous, amb l’acord firmat entre la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, i la conselleria d’Educació per a la millora de 44 escoles.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigò i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han anunciat que renoven per al pròxim any el Pla destinat al manteniment i millora d’escoles municipals. Aquest pla, que té entre altres objectius l’estalvi energètic, va arribar l’any passat a 44 centres escolars de 44 municipis distints del País Valencià i enguany esperen superar aquesta xifra. Es destinaran, com a mínim, 7 milions d’euros, igual que als pressupostos de 2017, però la vicepresidenta de la Diputació ha incidit en què “si poden ser 8 milions, ho seran”. Amigò ha explicat que encara estan elaborant els pressupostos i que “hi ha moltes necessitats a cobrir però que la voluntat de cooperació és total”.

A més, han anunciat que es destinaran 900 mil euros per rehabilitar la façana del Teatre Principal de València, un projecte que porta als calaixos de Patrimoni des de l’any 2004. El conseller d’Educació ha agraït a la Diputació, propietària de l’edifici, aquesta mesura i ha destacat “la col·laboració de les distintes administracions per aconseguir un objectiu comú: millorar la vida dels conciutadans, especialment dels xiquets i xiquetes, en matèria cultural”. “Quan les administracions actuem conjuntament aportem molt més a la ciutadania i aquest és un bon exemple”, ha insistit Marzà. Respecte a la posada en marxa d’aquesta rehabilitació, Amigò ha afirmat que el projecte ja està en mans dels tècnics qui els revisaran i l’adaptaran a la realitat actual. ”Encara no tenim terminis, però els diners ja estan destinats a la rehabilitació de la façana”, ha explicat la vicepresidenta. El conseller ha insistit en el fet que la cultura sempre ha sigut molt important per al Govern del botànic i que “no sols volen millorar la qualitat i l’accés a la cultura, també els instruments on es fa cultura”.

D’altra banda, Marzà ha recordat que tenen centenars de peticions d’alcaldes i alcaldesses valencians que volen acollir-se al decret que s’aprovarà aquest divendres i que regula la construcció d’escoles locals. “No anem a caure en el parany que hi havia fins ara que qui primer arribe o qui millor amic siga del conseller tindrà prioritat. Se seguirà el mapa d’infraestructures que existeix i que té en compte les necessitats i les prioritats de cada ajuntament”, ha assenyalat. Aquells ajuntaments menuts o afectats per l’infrafinançament que pateix el País Valencià, també podran fer ús dels serveis tècnics que ofereix la Generalitat, tot i ser per a projectes que seran utilitzats per ciutadans d’altres municipis.

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.