Quim Arrufat lidera la renovació de la CUP

Amb el 73,23% dels vots emesos, els militants del partit anticapitalista han refrendat l'única candidatura al Secretariat Nacional, encapçalada per l'exdiputat Quim Arrufat.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Després d'un procés d'un procés que han batejat com a «Embranzida», la Candidatura d'Unitat Popular ja ha escollit nou Secretariat Nacional. En tractar-se de l'única candidatura presentada, encapçalada per l'exdiputat cupaire Quim Arrufat, necessitava almenys 500 vots per a ser "àmpliament refrendada". Finalment n'ha aconseguit 837, que representen un 73,23% dels 1.019 militants que han votat. La participació de la militància amb dret a vot ha estat del 63,18%.

Els membres escollits de la candidatura col·lectiva són, a més de Quim Arrufat, Natàlia Sànchez, Lluc Salellas, Núria Gilbert, Dani Corpas, Anna Gabaldà, Juanma Rojas, Elisabet Punset, Eduardo Cáliz, Aida Sany i Ricard Torné A aquests nous membres s'hi sumen Laura Rafecas, Xevi Generó i Òscar Simón, que ja formaven part de l'anterior Secretariat Nacional, i que han estat reescollits per al nou mandat, i Albert Serrats.

L'elecció del nou òrgan de direcció de la CUP s'ha fet a través d'una votació electrònica. El procés va ser posat en marxa arran de la darrera assemblea nacional de la formació anticapitalista, celebrada el passat 22 de maig a Esparreguera. Les candidatures havien d'estar formades per 11 persones, amb com a mínim una presència de 40% de dones, així com candidatures individuals per a completar les 15 places.

El procés de renovació del Secretariat Nacional, que ja estava previst, va veure's accelerat després del 'no' dels diputats de la CUP a la proposta de pressupostos de Junts pel Sí. Després d'aquesta negativa cupaire, sis membres del llavors Secretariat Nacional van presentar la seva dimissió. Els dimissionaris constataven "la necessitat de millorar en els aspectes polític, organitzatiu i comunicatiu". També criticaven que "en algunes decisions s'ha actuat contra els fonaments històrics de l'independentisme".

Els membres del Secretariat Nacional sortint han fet pública aquest dissabte una carta dirigida a la militància anticapitalista. En la missiva desitgen al nou òrgan de govern "molts encerts" perquè puguin mantenir "l'organització vinculada i compromesa amb les lluites populars" i "avançar en la consecució de les sobiranies als municipis; reforçar les aliances per a construir alternatives al capitalisme; guanyar el referèndum i construir una nova República al servei de les classes populars en el camí cap a la plena llibertat dels Països Catalans".

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.