Jordi Carbonell uneix ERC, la CUP i Podem

L'esquerra catalana tornarà a Sant Boi quaranta anys després de la Diada de 1976 per a celebrar-hi un acte polític conjunt. Aquesta concentració se suma als actes institucionals organitzats per l'Ajuntament.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El que no aconsegueix el full de ruta ho aconsegueix Jordi Carbonell. Quaranta anys després d'aquella primera Diada de 1976 després de la mort de Franco, Esquerra Republicana, la CUP i Podem tornaran a Sant Boi de Llobregat per a celebrar-hi un acte polític conjunt. La concentració tindrà lloc el divendres 9 de setembre, a les set de la tarda, a la plaça de Catalunya d'aquest municipi. El lema -'Que la prudència no ens faci traïdors' homenatjarà el recentment traspassat Jordi Carbonell, ponent en aquell dia històric.

Per part d'Esquerra hi participarà el vicepresident Oriol Junqueras i el seu regidor a Sant Boi Miquel Salip. En nom de la CUP ho farà la diputada Anna Gabriel. I per part de Podem hi assistirà el seu secretari general a Catalunya, Albano Dante Fachín.

De la mateixa manera, també hi estaran presents Miquel Sellarès, organitzador d'aquella Diada Nacional del 1976; Camil Ros, secretari general de la UGT; Joan Carles Gallego, secretari general de Comissions Obreres; Carles Sastre, secretari general de la Intersindical-CSC; i Oriol Pintos, membre de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

Homenatge de la ciutat

A aquest acte polític s'hi suma l'homenatge que prepara el mateix Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. Segons va informar el consistori aquest dijous en un comunicat, Sant Boi commemorarà el 40è aniversari de la Diada de 1976 reivindicat l'esperit "plural i integrador" d'aquella concentració massiva després de la mort del dictador.

Sota el lema "una festa per a la història", l'Ajuntament assegura que la jornada servirà per a recordar "la significació històrica d'aquell gran esclat de llibertat". De la mateixa manera, també serà homenatjada l'Assemblea de Catalunya, la plataforma unitària de l'antifranquisme català, en la qual va participar Jordi Carbonell.

Durant l'acte serà descoberta una placa commemorativa a l'Assemblea de Catalunya, una de les organitzacions convocants de la concentració. L'acte institucional començarà amb la hissada de la senyera. El consistori ha demanat als seus veïns que vagin a l'homenatge amb senyeres, i que adornin les seves cases amb elles.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.