Cultura

Els podcast de cada dijous (IV)

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Fans de l’Alcover-Moll

De la mà de Martí Sales i produït per Ràdio Primavera Sound, aquest pòdcast de musicologia on toquen tots els pals, èpoques i llengües, i amb l’ajuda de lletraferits insignes, busca les pessigolles a les cançons d’ahir, d’avui i de sempre per esbombar-ne les metàfores i treure’n tot el suc. Una anàlisi amb la llengua i la literatura a l’horitzó que ens deixa sempre bocabadats. Perquè si la música és la carn de la cançó, la lletra n’és l’ànima.

La Torre de Vidre

Catalunya Ràdio ha produït la primera sèrie de ficció en so 100% immersiu. Una història original d’Albert Sánchez Piñol i dirigida per Santi Faro que s’escolta en so binaural en 360 graus. Pere Arquillué, Nausicaa Bonnín, Lluís Marco, Pep Anton Muñoz i Artur Busquets donen vida als protagonistes d’una història en una Barcelona postapocalíptica, farcida de soledat, perills inquietants, amenaçadores criatures i intrigues existencials.

L’illa de Maians

Pòdcast de literatura i pensament de la llibreria Ona, que dirigeix i presenta el filòsof i músic Bernat Dedéu i que acaba de celebrar el seu capítol número 100. Es publica cada dijous a les principals plataformes d’àudio sota demanda i cada capítol té com a protagonista un llibre o un autor al voltant del qual gira la conversa, es debat i es comparteixen idees. Amb una tria que va de Virginia Woolf a Joan Fuster passant per Arnie Ernaux a Ko Tazawa.

Cada capa de l’atmosfera

L’artista Maria Arnal i el comissari i investigador José Luis de Vicente elaboren un assaig sonor ­­­­—acompanyats per la veu de filòsofs, científics, músics, naturalistes i investigadors de múltiples disciplines, de l’astrofísica a la bioacústica, de la intel·ligència artificial a l’apicultura— sobre la crisi climàtica combinant les composicions de la cantant amb la divulgació i el pensament.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.