El Sant Jordi dels més petits

S'apropa la diada de Sant Jordi i les llibreries i editorials catalanes s'hi preparen per al seu agost particular i concentrat en unes hores. El proper dia 23 d'abril, els carrers de tota Catalunya s'impregnaran de les familiars olors a llibre nou i roses per celebrar el ja anomenat 'Dia del llibre'. Una jornada en què s'hi poden arribar a vendre el 15% del total de llibres d'un any. Incloent la producció dirigida als més petits.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Les sagues, les novel·les romàntiques, de fantasia, d'aventures o els thrillers són alguns dels gèneres amb més èxit entre el públic. Els més menuts de la casa, però, també tenen inquietud per la lectura, i les seccions de llibres infantils van plenes d'ofertes perquè els infants puguen gaudir i aprendre llegint. EL TEMPS recull algunes d'aquestes propostes, que abasten des de llibres per als més petits ─dos anys─ fins a lectures per a nens d’edat més avançada i la mateixa passió per la lectura.

1. Com tu / Sense tu (Castellnou), de Geneviève Côté
El Conillet i el Porquet són una parella d'amics ben diferents. En aquests dos títols, els protagonistes se n'adonen que la vida és molt millor quan la comparteixen amb algú altre.

2. Frufú, l'entremaliat (Brúixola), d'Édouard Manceau
"Hola, Frufú! Quina entremaliadura penses fer avui? Una original proposta perquè els nens participen en la progressiva i sorprenent transformació d'en Frufú, un monstre molt simpàtic.

Patufet, on ets? Viatge per la història de Catalunya
Hugo Prades i Roger Roig
Editorial Cossetània, 2017

3. L'abellós (Brúixola), de Nadia Shireen
La nova alumna de l’Escola de les Abelles és una mica estranya. I és que l’Ari, l’«abella» que acaba d’arribar, en realitat és un ós disfressat que té pensat robar la mel a les seves companyes. Ho aconseguirà?

4. La mestra és un monstre (Andana), de Peter Brown
Cesc té un gran problema: la seva mestra, la professora Kirby, és un monstre, amb la pell verda i dents punxegudes. Al principi vol escapar d'ella. Després, però, descobrirà aspectes que no n'esperava i, de manera sorprenent, les dents punxegudes i la pell verdosa de la senyoreta Kirby aniran desapareixent.

5. Tirant lo Blanc (La Galera), adaptació de Carles Sala i Vila
Amb aquest nou volum de la sèrie Tradicions, els nens podran gaudir d’una primera aproximació a la figura del cavaller Tirant. Escrit en versos per ser llegits en veu alta, aquesta adaptació presenta un jove cavaller molt valent i enamorat de Carmesina que encantarà els més petits.

6. Tota la gent del món (Takatuka), de Anja Tuckermann
Aquest manual dóna a conèixer, amb to d'humor, algunes històries de nens i nenes refugiats i immigrants que ara viuen a Catalunya. Alguns, acaben d'arribar; d'altres, han nascut aquí.

7. Patufet, on ets? Viatge per la història de Catalunya (Cossetània), d'Hugo Prades i Roger Roig
A en Patufet, protagonista de la col·lecció sobre tradicions catalanes, aquest cop el trobem amagat en diferents episodis de la història de Catalunya. A cada il·lustració, a part de trobar-lo a ell, haurem de trobar els seus amics i molts d’altres personatges.

8. No com tots (Andana), de Rob Biddulph
A la gran ciutat dels gossos, tots s’afanyen, tots estan molt ocupats i tots fan el mateix. De sobte, però, apareix una gosseta diferent que no troba el seu espai en aquesta gran metròpolis. Aquesta, finalment, descobrirà que no hi ha res de mal a ser diferent.

La fallera calavera
Enric Aguilar
Sembra, 2015

9. L'avi de la Martina (Cruïlla), de Guillem Terribas

L’Andreu és un llibreter molt enfeinat que es passa el dia a la seva llibreria i, quan és a casa, es dedica a llegir i llegir. Tot canvia quan neix la seva néta, la Martina, i descobreix la quantitat de coses que encara ha de fer amb ella.

10. Refugiada (La Galera), de Tessa Julià Dinarès
Un llibre fosc, gairebé sense paraules, que descriu l’odissea d’una nena que, sense entendre res del que passa i amb un munt de preguntes al seu cap, un dia ha de deixar casa seva i la gent que estima per fugir.

11. Bru Artiac. Operació cul de la lleona (Cruïlla), d'Enric Gomà
Tercera entrega de les aventures de Bru Artiac, que aquest cop passen a Girona. Quan en una sortida escolar algú tira una pedra contra el Tapís de la Creació i li donen la culpa a ell, en Bru haurà de descobrir qui ha estat.

12. Angelina Purpurina estrena nom (Baula), de Fanny Joly
Aquest és el primer volum de la sèrie que narra les aventures de l’Àngela, una nena que resol misteris, li agrada vestir-se de color rosa i porta els cabells llargs. Té, a més, dos germans que són uns dimonis i que li han trobat un sobrenom que la fa enfadar molt.

13. Llampuga, llampega! (Andana), de Miquel Puig
La separació dels seus pares li provoca un munt d’incerteses a la Dolça. Amb l'ajuda de la seua padrina sempre disposada a ajudar-la i per mitjà de la música, la màgia i l’esport, descobrirà que pot ser feliç.

14. La fallera calavera (Sembra), d'Enric Aguilar
Aquesta delirant història basada en el singular univers que combina cultura popular valenciana i zombis ja porta 5 edicions i se n'ha convertit en un fenomen de masses al País Valencià. Va néixer a partir d’un joc de cartes que ja ha venut 10.000 unitats i 4.000 extensions del joc. Compte amb la fallera! Després de morir en una mascletà per negligències en la seguretat torna plena d’ira i amb ganes de revenja.

15. El dia de la natura (Brúixola), de Kay Maguire i Danielle Kroll
La natura és pertot arreu. Aquest llibre ajudarà als nens, petits i grans, a explorar i entendre la màgia de la natura, explicant-los com canvien la flora i la fauna amb el pas de les estacions.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.