Crisi a Podem: Montiel fulmina a la responsable d'organització

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

 
 
El secretari general del partit al País Valencià anuncia la destitució imprevista i sense explicacions de Sandra Mínguez, fins ara encarregada de l'organització de la formació morada. "No entenc el que ha pogut ocórrer", ha afirmat la també diputada a les Corts Valencianes i membre de la direcció estatal del partit.

 

 
 
 


Fulminant i quasi sense donar explicacions. El líder de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, ha cessat de forma imprevista a la fins ara secretària d'organització de la formació morada, Sandra Mínguez. La destitució s'ha realitzat aquest divendres durant la celebració del Consell Ciutadà autonòmic de Podem, el màxim òrgan directiu del partit al País Valencià. Tot i que en un principi s'ha apuntat a que la decisió no va comunicar-se a Madrid, Montiel ha assegurat posteriroment que va debatir-ho amb el secretari d'organització estatal, Pablo Echenique.

Amb Podem tocant a la porta per entrar al Govern valencià -a hores d'ara fa de suport parlamentari al bipartit entre PSPV-PSOE i Compromís-, un moviment d'aquestes característiques pot obrir una crisi a la federació valenciana dels de Pablo Iglesias. Mínguez, de fet, és membre de la direcció estatal i és considerada com una persona afí a Iglesias.

"No entenc el que ha pogut passar. M'he assabentat amb un missatge de Telegram tres minuts abans de la celebració del Consell Ciutadà", ha afirmat Mínguez. Montiel s'ha limitat a dir que respon a l'objectiu "d'abordar d'altra manera l'organització territorial". El també síndic parlamentari de la formació a les Corts Valencianes ha assumit aquesta tasca de forma provisional.

Mínguez va estar junt amb Àngela Ballester, diputada al Congrès dels Diputats i representant a la direcció estatal del partit, una de les fundadores del partit al País Valencià. Lligada al 15-M, n'és una de les referents valencianes del partit. Actual diputada autonòmica, d'ençà que va començar la legislatura el seu protagonisme ha anat decreixent, fins a passar a un segon pla. Diputats com ara Fabiola Meco, Cristina Cabedo, Antonio Estañ o César Jiménez han adquirit al grup parlamentari un protagonisme més destacat que no Mínguez.

La relació entre qui van ser les referents de la formació morada pareix que no passa pel millor moment. Toni Martínez, número 2 de Mínguez, va interposar una denúncia contra Ballester per un suposat cas de manipulació dels censos. Ballester s'ha mantingut com una de les referents al País Valencià de Podem.
 

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.